E jale mare, fetelor!

vineri, 16 martie 2012, 23:28
2 MIN
 E jale mare, fetelor!

Sa pierzi un meci cu 2-3 dupa ce ai avut 2-0 la seturi se intimpla la volei, asa cum se intimpla si la tenis. Insa, daca adaugi si faptul ca ai mai condus si cu 14-10 in setul decisiv, aceasta este o performanta pentru care Penicilina nu poate fi felicitata. Mai ales ca aceasta minune s-a inregistrat intr-o partida cruciala, dintr-un grupaj (speram noi acum!) de cinci meciuri, la al carui final poate sta cuvintul "retrogradare". Penicilina nu poate gasi scuza ca au lipsit Melinda Sipos si Catalina Lungu, pentru ca si echipa argeseana a avut absentele ei, Eliza Melu si (neasteptat) Anca Martin, ultima, cea mai buna voleibalista a lotului pregatit de Mircea Dudas. Au fost insa, Adriana Vilcu, libero-ul Adriana Patrana, masiva Mihaela Ilina si, mai ales, Anca Pasca (fosta Nicolau), fosta jucatoare a Penicilinei, care a fost principala gura de tun in seturile III si IV si pe serviciul careia s-a realizat acea incredibila rasturnare din finalul meciului, de la 14-10 la 14-16.

Voleibalistele iesene nu pot fi, insa, acuzate de lipsa de determinare. Au dat totul, cele tinere cit au stiut, cele mai experimentate, cit au putut. Meciul se indrepta spre o victorie lejera a Penicilinei cu 3-0. Dupa un prim set cistigat fara drept de apel si al doilea ceva mai dificil, in cel de-al treilea s-a rupt filmul, dupa 8-5 si 10-7, scor la care "s-a rupt filmul" in tabara farmaceutica . Se pare ca ele au inteles ca, datorita mediei inaintate de virsta, ca, daca nu se realizeaza 3-0, vor fi probleme, insa odata cu apropierea argesencelor, au fost cuprinse de panica. Dupa pierderea urmatoarelor seturi, chimistele pareau ca si-au regasit "al doilea elan" (cum spun alergatorii de clasa) si au condus cu 8-3. Dar, filmul s-a rupt din nou, odata cu posibilitatea celor patru mingi de meci. Si cind este sa se aleaga praful…

Antrenorii Catalin Stirbu si Rares Puni au rulat intreg lotul (fara pomenitele jucatoare accidentate), inclusiv ambele aparatoare libero, Magda Siminiceanu si Diana Studineanu. Se pot remarca, din aripa tinara, Ana Ursache si Daniela Popovici (in tie-break), iar in primele seturi, Cristina Lungu si Tatiana Popa.

Astazi, de la ora 17:00, are loc, tot in Sala din Tudor, a doua partida, care mort-copt trebuie cistigata in speranta unei victorii la Pitesti. Daca nu, e jale pentru noul experiment Penicilina.

In celalat meci din play-out, la Cluj, "U" a invins cu 3-1 (24, -17, 32, 22) pe CSM Sibiu. In play-off (a doua partida), Stiinta Bacau a dispus cu 3-0 (21, 9,7) de CSM Lugoj si s-a calificat in semifinale

Comentarii