Emotii cu carul

sâmbătă, 04 decembrie 2004, 00:00
2 MIN
 Emotii cu carul

UPA: Andrus 12 (2X3), Nanescu 17, Colesnicov 21 (6X3), Murgoci 7, Dornescu 7. Au mai jucat: Anghel 2, Fl. Moscalu 7 (1X3), Nicolae 5, Munteanu si Hyacinth.
West Petrom: Tosic 7, Iov, Dudas 7 (1X3), Toroman 24 (5X3), Isleam 12. Au mai jucat: Mazilu 16, Luca, Dehelean, Betea 1 si Boric.
Tare greu au reusit aseara baschetbalistii ieseni sa razbeasca si sa obtina o victorie necesara ca aerul, in fata unei echipe care n-a excelat dar a stiut sa profite de atuurile sale. Cu Anghel rezerva dupa ce a aflat zilele trecute ca va trebui sa se opereze de menisc, iesenii au fost primii care au deschis tabela si apoi s-au blocat pe fondul unei suite de ratari. In replica, aradenii (care nu l-au avut in teren pe americanul Haslett atita vreme cit acesta a apucat sa joace in aceasta toamna in Israel) si-au inceput recitalul cu pivotii, care s-au servit reciproc: Isleam (2.17m) sub panou si Toroman dincolo de linia de 6.25 m, gazdele realizind destul de repede de ce bosniacul are cel mai bun procentaj (48%) dintre marcatorii de trei puncte din campionat. Cu 10 puncte deficit dupa primul sfert, cu dificultati in a depasi apararea in zona a adversarului, gazdele au intrat in actul secund cu patru rezerve si pe mina lui Fl. Moscalu si Nicolae (care a bifat insa si plusuri si minusuri) au reusit sa reduca din deficit, chiar daca foarte putin. Adevaratul iures avea sa fie declansat dupa pauza, atunci cind Colesnicov a iesit din conul de umbra si a adus oaspetii la disperare cu o serie de cinci cosuri consecutive de trei puncte. Egalitatea avea sa survina in min. 27 (46-46) si de aici incolo studentii au declansat asaltul victoriei, pe fondul unei aparari agresive, care a condus la foarte multe interceptii si recuperari. Murgoci si Anghel au inceput sa-si simta mai bine adversarii directi, Andrus a reintrat si el in febra disputei si inaintea ultimului sfert tabela arata 56-52. Ultimul act l-a avut actor pe apaticul de pina mai ieri Nanescu, care chiar daca n-a avut precizie la aruncari de semidistanta a participat activ la joc si a reusit sa adune punct dupa punct de la linia aruncarilor libere. 65-56 era in min. 37 si se parea ca victoria nu mai poate scapa dintre degete. Si totusi oaspetii au impus o aparare avansata, Toroman a mai infipt o aruncare de trei puncte si pina la 66-64 (’39) n-a fost mult, linistea fiind asigurata la potou de omniprezentul Nanescu. (Lucian MINUT)

Comentarii