Examenul de admitere

luni, 17 august 2009, 22:10
3 MIN
 Examenul de admitere

Stadionul "Dan Paltinisanu" din Timisoara gazduieste in aceasta seara cel mai important eveniment fotbalistic al fotbalului banatean, meciul decisiv pentru elevii lui Ovidiu Sabau in tentativa de patrundere in aristocraticele grupe ale Ligii Campionilor. Primul pas spre acest deziderat, unul urias, a fost facut prin eliminarea detinatoarei Cupei UEFA, Sahtar Donetk, dar acest examen va fi mult mai greu, intrucit echipa timisoreana joaca primul meci pe teren propriu in fata uneia dintre cele mai redutabile formatii din Bundesliga, VfB Stuttgart. Formatia svabilor nu a avut un sezon prea stralucit in ultimul an, clasindu-se a treia in campionat, iar in noua editie a inceput cu o infringere pe terenul campioanei Wolfsburg si o victorie cu 4-2 in fata nou-promovatei Freiburg. Rezultate inca neconcludente, avind in vedere polii opusi la care se situeaza cei doi adversari. Inca nu se stie daca pierderea atacantului Mario Gomez (plecat la Bayern) va cintari mai greu decit sosirea rusului Pavel Pogrebniak, ultimul anuntindu-se a fi titular in partida de astazi, alaturi de brazilianul naturalizat Cacau, mai ales ca o alta solutie, internationalul roman Ciprian Marica, este incerta. "Shogunul" va face deplasarea la Timisoara, dar folosirea sa de catre antrenorul Markus Babel este improbabila. In linia de mijloc, Stuttgart a primit o grea lovitura, accidentarea lui Martin Lanig la meciul cu Freiburg, dar inlocuitorul sau, Elson, a jucat bine si a marcat un gol. Alti jucatori indisponibili pentru meciul de astazi sint Träsch, Boulahrouz, Hilbert, in timp ce Simak si Osorio, la fel ca Marica sint incert.

Probleme sint si in lotul timisorean, noul sosit, Alex Bourceanu, fiind suspendat in urma cartonaselor galbene primite in partidele cu Sahtar, alti cinci jucatori (Alexa, Stancu, Magera si cei doi frati Karamian) putind pierde returul de la Stuttgart in cazul in care incaseaza inca un "galben". De asemenea, atacantul costarican Winston Parks acuza serioase dureri la genunchi in urma unei lovituri primite in timpul meciului cu Rapid (1-0). Parks a fost introdus de Sabau in lotul pentru meciul de astazi, dar se pregateste separat si nu se stie sigur daca va putea juca in intilnirea cu nemtii. Si alti trei jucatori timisoreni, Curtean, Luchin si Vrsic au sanse putine de a juca astazi. In privinta inlocuirii inchizatorului Bourceanu, Sabau are la dispozitie varianta mai sigura cu Scutaru si una mai ofensiva cu Borbely. Partida de pe stadionul "Dan Paltinisanu" incepe la ora 21:45 si va fi transmisa in direct de TVR 1.

 

Formatiile probabile

Timisoara: Pantilimon – Bonfim, Nibombe, Cisovsky, Art. Karamian  – Stancu, Alexa, Scutaru, Arm. Karamian –  Bucur, Parks.

Stuttgart: Lehmann – Celozzi, Tasci, Delpierre, Boka – Khedira, Elson, Gebhard, Hleb – Cacau, Pogrebniak.

Arbitri: Olegario Benquerença – José Manuel Silva, Berino, Cunha (Portugalia).

Celelalte partide din faza play-off a Ligii Campionilor (mansa I): FC Copenhaga – Apoel Nikosia, Celtic Glasgow – Arsenal, Seriff Tiraspol – Olympiakos Pireu, Sporting Lisabona – Fiorentina (astazi), FC Salzburg – Maccabi Haifa, Levski Sofia – Debrecen, Olympique Lyon – Anderlecht Bruxelles, Panathinaikos Atena – Atletico Madrid, FK Ventspils (Lituania) – FC Zürich (miine).

Comentarii