Festivalul umilintei

duminică, 05 aprilie 1998, 23:00
2 MIN
 Festivalul umilintei

Au marcat : Danciulescu (19, 64), Rotariu (35), Denis Serban (57), Ciocoiu (86)a
Steaua : Ritli – Reghecampf, Rachita, Matei, Lincar, Militaru – D. Serban (65 – Coporan), Rotariu, C. Munteanu – Lacatus (65 – Ciocoiu), Danciulescu (70 – Hrib).
Dinamo : Preda – Dobre, Ciobotariu, Batrinu, Florea – Contra, M. Nicolae (40 – Voinea), Hildan, Tilvan – Neagoe (52 – D. Rednic), Mihalcea.
Cartonase rosii : Rachita ’81, Ciocoiu ’89 / Hildan ’81.
Lipsita de citiva titulari in acest etern derby (Macavei, Tararache, Fl. Petre, Calin), Dinamo a fost, pina la urma umilita de rivalii de la Steaua, aflati in plina cursa pentru titlul national. Practic, echipa din Soseaua Stefan cel Mare a contat numai in prima repriza, cind a atacat curajos, dar n-a putut specula nici o eroare defensiva stelista, deoarece Mihai Stoichita a lucrat serios in ultima vreme la acest capitol. Sutul puternic al lui Florin Batrinu din min. 18 (de la 20 m, urmat de o interventie de zile mari a lui Ritli) ar fi fost, deci, o deschidere logica a scorului, dar in minutul imediat urmator, o actiune specifica de contraatac a militarilor il pune pe Danciulescu in fata golului. Si olteanul n-a iertat, cum a facut-o si in tur impotriva fostei sale echipe. A urmat lovitura libera impecabil executata de Rotariu si Dinamo pleaca la pauza cu un deficit de doua goluri.
Socul primei reprize a fost urmat de dezastrul din partea secunda, cind stelistii au zburdat in teren, incurajati de gaurile defensivei dinamoviste, in care Batrinu si portarul Preda au fost artizanii catastrofei. Prin gafele de la ultimele doua goluri primite, ex-ploiesteanul a facut zgomotoasa galerie dinamovista sa-l regrete pe Prunea, exilat la Cluj. In final, Rachita si Hildan s-au lovit reciproc si au fost eliminati (partida de box a continuat si in drum spre vestiare), iar in ultimul minut de joc, datorita a doua gesturi sportive consecutive a vazut cartonasul rosu si Ciocoiu, autorul ultimului gol. Daca il adaugam lui Rachita si pe fundasul Matei (care si-a facut "plinul" la galbene), vedem ca in dificilul meci de simbata viitoare de la Pitesti, Steaua va avea trei jucatori suspendati, doi fiind din axul central al apararii. Pentru echipa din Ghencea, visul semicentenar al umilirii dinamovistilor va avea un pret foarte piparat… Cit despre Dinamo, marii invingatori ai corridei de simbata, au fost Nicu Galerie & Co, dorinta lor scandata in ultima vreme – demisia principalului Viorel Hizo – fiind indeplinita.
(N.G.)

Comentarii