Galatencele se tem de noi

miercuri, 14 februarie 2001, 00:00
2 MIN
 Galatencele se tem de noi

Dupa victoria clara obtinuta simbata, cu 3-0, impotriva RATB, jucatoarele Penicilinei au astazi sansa de a mai face un pas spre revenirea in zona superioara a clasamentului. Meciul de la galati nu este in nici un caz unul usor, dar este cu certitudine printre cele care ofera echipei noastre posibilitatea de a se intoarce cu puncte din deplasare. In tur, elevele lui Nicu Roibescu au cistigat cu un clar 3-0, dar este greu de spus ce se va intimpla azi pe malul Dunarii, pentru ca la mai toate meciurile jucate in acest sezon in deplasare penicilina a evoluat mai timorat decit in mod normal si a inregistrat rezultate sub valoarea lotului.
Echipa din Galati nu este una dintre pretendentele la un loc in fruntea clasamentului, dar parcursul constant si victoriile obtinute cu regularitate pe propriul teren i-au permis sa-si asigure un loc "caldut" la mijlocul clasamentului, departe de pericolul retrogradarii. Metalul se afla momentan pe locul sase in clasament (cu unul mai sus decit Penicilina), cu opt victorii si sase infringeri la activ (invers fata de iesence) si cu certitudine nu-si vor vinde usor pielea in meciul de astazi. "Am scapat de problemele medicale de la inceputul sezonului si speram sa invingem. Daca le batem ne consolidam locul sase, dar imi fac destule probleme, pentru ca Penicilina este o fomatia foarte puternica", a declarat antrenorul gazdelor, Lucian Matusoiu. Ramine de vazut daca Cezara Ruxandoiu si colegele lor se vor mobiliza la fel ca in jocurile cu Universitatea Craiova si RATB, de pe propriul teren, iar partida de la Galati va reprezenta pentru Penicilina startul in "campania" de recucerire a partii de sus a clasamentului.
In fruntea ierarhiei, acolo unde se duce lupta pentru titlu, nu au aparut deocamdata mari schimbari. Datorita infringerii suferite de Dinamo in etapa precedenta, la Rapid, Universitatea Bacau a ramas singura echipa din campionat care are in cont doar un insucces. Cele doua restante pa care echipa din Bactu le are de disputat impiedica insa formatia lui Grapa sa ocupe primul loc in clasament iar lupta se anunta pe mai departe deschisa. Cel mai interesant meci al etapei de astazi se anunta celalalt derby moldovean, Unic Piatra Neamt – Universitatea Bacau. In rest, Dacia Pitesti – Rapid; Universitatea Craiova – Dinamo; Gaz Metan Tirgu Mures – Astral Sibiu; RATB – Braiconf Braila. (Ion TEODOR)

Comentarii