Gripa a fost de partea germanilor

marți, 13 februarie 2001, 00:00
3 MIN
 Gripa a fost de partea germanilor

Nicolas Kiefer si-a marcat revenirea in echipa de Cupa Davis a germaniei cu victoria obtinuta duminica in fata lui Gabriel Trifu, cu 6-3, 6-1, 6-4, succes care a adus nemtilor punctul decisiv in intilnirea cu echipa noastra, contind pentru primul tur al Grupei Mondiale. Kiefer, care nu mai jucase in Cupa Davis din 1999, cind "contribuise" din plin la infringerea echipei sale in fata Rusiei, la Frankfurt, s-a revansat astfel si pentru infringerea suferita in fata lui Andrei Pavel in prima zi a meciului. Cei 6000 de spectatori prezenti in tribune la Braunschweig, printre care s-a aflat si Boris Becker (cel din cauza caruia nu mai venise in ultimul timp la nationala), l-au spirjinit permanent pe Nicolas si acesta a obtinut o victorie absolut normala in fata lui Trifu, jucator aflat la sfirsitul anului trecut in jurul locului 300 in clasamentul ATP. A fost clar pentru toata lumea ca Trifu a jucat "apasat" de responsabilitatea acestui meci decisiv si – in ciuda meciului bun facut cu o zi inainte, la dublu – nu s-a putut ridica la nivelul mai valorosului sau adversar. De altfel, meciul s-a incheiat du o dubla greseala a sa.
"Am jucat bine si cred ca principala mea arma in acest meci a fost returul. Trifu are un seriviciu redutabil, stiam asta din meciul de dublu si am facut tot posibilul pentru a-i anula acest avantaj", a spus Kiefer la conferinta de presa. La rindul stu, antrenorul echipei Germaniei, fostul jucator Carl-Uwe Steeb, a spus: "Sper ca aceasta victorie sa-i redea lui Nicolas in credera in fortele proprii pentru urmatoarele confruntari. Pentru mine, echipa germaniei nu este completa fara el".
Ca toata lumea, de altfel, Steeb a recunoscut ca intilnirea dintre Germania si Romania s-a decis in primul meci de duminica, cind Tommy Haas l-a invins pe Andrei Pavel cu 6-3, 6-4, 7-6. Atuul lui Tommy in acel meci a fost ca a gresit mult mai putin decit adversarul sau, profitind si de faptul ca era mult mai odihnit decit romanul. Poate ca destinul acelei intilniri s-ar fi schimbat daca Pavel ar fi cistigat setul al treilea, in care a revenit senzational de la 0-4 si a avut patru posibilitati de a "impinge" disputa in setul al patrulea. Din pacate, Haas si-a adjudecat acest tie-break dramatic si a pus capat sperantelor noastre intr-o mare surpriza. "Am jucat excelent pina la 4-0 in setul trei, cind am devenit putin nervos. Stiam ca va face tot posibilul pentru a reveni in lupt si asta s-a si intimplat. Andrei este un jucator foarte valoros si sint fericit ca am reusit sa pun capat meciului in trei seturi", spunea Haas, care are un record de invidiat in Cupa Davis: 11 victorii din 12 meciuri jucate. Cu mult fair-play, el a recunoscut, de asemenea, ca nu stie daca Germania ar mai fi cistigat acest meci in cazul in care gripa nu i-ar fi intins o mina de ajutor si l-ar fi facut indisponibil pe Adrian Voinea pentru meciurile de simplu…
Echipa Germaniei, care a cistigat Cupa Davis in 1988, 1989 si 1993, va intilni Olanda in sferturile de finala, in timp ce Romania va disputa in luna septembrie un meci de baraj pentru mentinerea in Grupa Mondiala a acestei competitii. Iata celelalte rezultate din optimile de finala ale Grupei Mondiale: Elvetia – SUA 3-2; Slovacia – Rusia 2-3; Suedia – Cehia 3-2; Olanda – Spania 4-1; Brazilia – Maroc 4-1; Belgia – Franta 0-5; Australia – Ecuador 4-1. Programul partidelor din sferturile de finala, care se vor disputa intre 6 si 8 aprilie, este urmatorul: Australia – Brazilia; Suedia – Rusia; Franta – Elvetia; Germania – Olanda. (Ion TEODOR)

Comentarii