Iesenii s-au razbunat crunt

joi, 12 martie 1998, 00:00
2 MIN
 Iesenii s-au razbunat crunt

Spectaculos succes al baschetbalistilor ieseni, care au demonstrat elocvent ca infringerea din meciul cu Dinamo a fost un accident, elevii antrenorilor Petricevic si Magurean aratind ca au invatat ceva din aceasta nefericita experienta, cit si din infringerea dureroasa din primul tur, la 23 de puncte diferenta. Iesenii au dominat tactic aceasta partida, stapinind seniorial lupta de sub panou, acolo unde multiplele recuperari au facut diferenta, Anghel si Doros cistigind clar duelurile cu Schiopu si "militarul" Sebestyen. Excelent jocul lui Dan Popa, care a "fortat" banca tehnica sa-l pastreze in teren, dupa o usoara accidentare a lui Mirisevschi in primele minute.
Inceputul este in forta, pressingul naucitor aducind echipa in avantaj cu 7-0. Clujenii incearca mereu la trei puncte, dar fara efect, fiindca apararea ieseana recupereaza totul. In min. 9, Popa isi face intrarea in teren cu un cos de 3 puncte si… 10-0! Revenirea gazdelor este incununata de un "slam-dunk" gen NBA semnat de Lapuste (15-20), dupa care Poli ia din nou jocul in mina (28-16, min.13), diferenta care se pastreaza la pauza, datorita cosului de trei puncte pe final reusit de Gr?nwald.
Desi chiar din debutul partii secunde Doros acumuleaza patru greseli personale, tot Poli Moldrom conduce lupta in teren, astfel ca in min. 34 scorul este de 33-47. Ardelenii riposteaza printr-o serie rapida de aruncari de trei puncte (44-51, min. 38, 52-58, in min. 41). Din fericire, iesenii stiu sa recupereze in defensiva, fructificindu-le prin contraatacuri rapide, in special prin excelentii Moscalu (foto) si Sestopal, astfel incit finalul, logic, le apartine. De fapt, remarcarile ar fi un pic nedrepte fiindca toti au jucat extraordinar!
La sfirsitul intilnirii am consemnat declaratia unui antrenor fericit, Dragan Petricevic, care ne-a spus, de fapt, cam aceleasi lucruri: "Felicit intreaga echipa si nu ma pot stapini sa nu regret, acum, si mai mult nefericitul accident din jocul cu Dinamo. Sint bune, totusi, si infringerile la ceva. Am invatat si din infringerea cu Dinamo si din experientele anterioare cu Carbochim. Toti baietii au fost la inaltime!" Carbochim: Lapuste 22 (2X3), Gr?nwald 21 (5X3), Corui 17 (3X3), Sebestyen 5, Schiopu 3, Dumitrescu 2, Calimac.
Politehnica Moldrom: Moscalu 28 (1X3), Sestopal 17, Popa 12 (2X3), Doros11, Anghel 6, Mirisevschi 5 (1X3), Murgoci 2,
Au arbitrat: Serban Dabija, G. Raceanu (Bucuresti). (Lucian MINUT)

Comentarii