Intre doua focuri

vineri, 31 iulie 2009, 21:39
4 MIN
 Intre doua focuri

Dupa deschiderea dubla de ieri, astazi si miine se vor disputa sase din cele opt meciuri ramase din etapa inaugurala a Ligii I, cea de-a noua partida, FC Vaslui – Gaz Metan Medias fiind aminata dintr-un motiv cit se poate de logic. Vasluienii, care au jucat joi turul cu Omonia Nikosia din preliminariile Europa League, vor sustine marti returul si, ca atare, o a treia partida oficiala in sase zile ar fi fost prea mult.

Etapa cu numarul 1 a campionatului, are doua puncte de foc, la Cluj si Craiova. Meciul CFR Cluj – Unirea Urziceni, o reeditare a Supercupei Romaniei, este inflamat suplimentar de comportarea brigazii lui Georgian Ionescu la partida de simbata si, mai ales, de reactiile conducatorilor ialomiteni de dupa eveniment. Fireste ca in cazul iertarii de pacate pe care fluierasul buzoian a acordat-o lui Cadù si Culio, uniristii au mare dreptate, dar tot atit de adevarat este ca declaratiile incendiare date de Meme Stoica si Dan Petrescu au si rolul de a pune o presiune uriasa pe arbitrul Marius Avram si, daca mai avem in vedere ca meciul se va disputa la Cluj, este usor de imaginat ce atmosfera va fi acolo. In conditii normale, CFR Cluj este favorita, s-a aratat mai bine legata si in Supercupa, fata de campioana care se arata in pierdere dupa plecarea lui Varga si Balan.

Al doilea cutremur are epicentrul in Banie. O rivalitate iesita din comun persista intre Universitatea Craiova si Dinamo, aprehensiunea oltenilor pentru Dinamo fiind veche si alimentata an de an. Ambele formatii au antrenori putin cunoscuti, italianul Dario Bonetti la oaspeti si Daniel Mogosanu la gazde. Anul trecut, fratii Costea au umilit mindra echipa a "ciinilor", scor 3-0, iar suporterii olteni nu se gindesc decit la reeditarea la aceeasi scara a acestui succes. Dinamo pare sa aiba un lot mai valoros decit anul trecut, dar Craiova este mai omogena si mai tinara, iar meciul este deschis oricarui rezultat.

In afara acestor meciuri cu maxima incarcatura, merita urmarite si evolutiile echipelor nou-promovate. Cea mai grea sarcina o are Ceahlaul Piatra Neamt, care va trebui sa primeasca sub Pietricica pe Steaua, schimbata la fata sub bagheta lui Cristiano Bergodi, dar deloc obosita dupa chermeza cu Motherwell. Spre deosebire de alti ani, nemtenii n-au mai facut transferuri spectaculoase, multumindu-se in linii mari cu lotul rodat in esalonul secund. Nici celorlalte echipe nou venite n-au prea multa liniste. La Alba Iulia, vine Brasovul cu Viorel Moldovan la cirma, iar la Ploiesti joaca Pandurii lui Cirtu, mereu "artagosi" prin deplasari. Ultimul meci al etapei, se joaca acasa la FC Timisoara, adica pe stadionul Giulesti, multumita suporterilor viole(n)ti, care si-au facut numarul la finala Cupei. Daca banatenii nu-si vor ingadui vreun respiro intre cele doua meciuri cruciale cu Sahtar, ei vor cistiga cu usurinta si in exil, asta pentru ca Gloria si-a pierdut cel mai pretios om, antrenorul Ovidiu Sabau. Aflat pe banca cealalta!

Inter – Otelul 0-1

In primul meci al campionatului, nou-promovata International Curtea de Arges a pierdut, pe teren propriu meciul cu Otelul Galati, o echipa mai experimentata si mai bine asezata in teren. Jucind pe stadionul din Mioveni, argesenii au pornit cu mult aplomb un meci de factura modesta si au ratat citeva bune ocazii. In cele din urma, golul a picat in poarta gazdelor, Axente fructificind cu un voleu sub bara centrarea inalta a lui Paraschiv. In timpul aditional al meciului, capitanul echipei argesene, Frasineanu, a fost eliminat pentru un fault dur asupra lui Antal.

 

Programul primei etape

  

Ziua  Ora    Meci  Arbitru        TV

Simbata          18:00  Alba Iulia – Brasov   M. Bordeanu –

Simbata          19:30  Timisoara – Bistrita  R. Dumitru     GSP TV

Simbata          20:30  CFR Cluj – Urziceni            M. Avram       DigiSport

Simbata          21:30  Craiova – Dinamo    Al. Tudor        GSP TV

Duminica       18:30  Astra – Pandurii        R. Petrescu   GSP TV

Duminica       20:45  Ceahlaul – Steaua   Ov. Hategan  Antena 1

Partida FC Vaslui   Gaz Metan Medias a fost aminata pentru 12 august

Comentarii