La baraj, cu Vilcea

duminică, 21 mai 2006, 21:17
2 MIN
 La baraj, cu Vilcea

Pronosticata cu foarte mult timp in urma, calificarea echipei CS Baschet Rm. Vilcea la barajul de promovare in Divizia A s-a infaptuit ieri, odata cu incheierea turneului final al Diviziei B. Venita cu victorii pe linie dupa meciurile din serii si de la turneul semifinal, formatia vilceana era creditata cu sanse foarte mari pentru accedere la baraj, cu atit mai mult cu cit avea si statut de echipa gazda. Si pina la urma obiectivul a fost stabilit, de pe locul care le-a fost rezervat de specialisti, al doilea. Pentru prima pozitie lupta a fost pierduta chiar din primul meci, cind vilcenii s-au inclinat in fata echipei CS Otopeni (scor 72-90), marea favorita a esalonului secund. Si daca echipa ex-iesenilor Eugen Ilie si Silviu Lupusavei a defilat in disputele cu Granitul Bucuresti, Clasic Dome Bucuresti si CS Tirgoviste, aproape la fel a facut si CSB Rm. Vilcea, echipa fara jucatori cunoscuti dar care alearga foarte mult si se bucura de omogenitate cistigata in timp. Conform programarii facute de FR Baschet, pentru barajul de mentinere-promovare CS Otopeni se va intilni cu Rapid Bucuresti in vreme ce vilcenii antrenati de Cristian Achim (fost jucator la Iasi in urma cu mai bine de un deceniu) vor intilni CSM, echipa pregatita de Paul Paveliuc, antrenor care a apucat sa-i vada la lucru pe viitorii adversari. Cele doua confruntari se desfasoara pe sistemul „cel mai bun din trei partide”, doua jocuri pe terenul divizionarelor B (pe 27 mai si 4 iunie) si unul pe terenul divizionarelor A (pe 31 mai).
Din tabara iesenilor vestile bune inca se lasa asteptate si jena financiara se prelungeste. Imprumuturi nerambursate, restante foarte mari la jucatori, facturi neachitate la cazare si masa si o factura la fel de groasa de achitat la FRB, acestea sint problemele care domina peisajul. S-a facut apel la sponsori si se asteapta finantarea de la Primarie, pentru ca jucatorii au anuntat ca nu joaca daca nu-si primesc din restante iar conducatorii federatiei au amenintat ca nu programeaza CSM-ul la baraj daca pina atunci nu se achita restantele de 20.000 lei. Urmeaza, asadar, o saptamina grea, care va consfinti destinul baschetului masculin iesean, supus la incercari dintre cele mai grele in primavara acestui an.
PS: Finala campionatului masculin se va disputa intre Asesoft Ploiesti si Poli Mobitelco Cluj. Ieri, in meci decisiv disputat pe teren propriu, clujenii au dispus cu 105-102 de CSU Atlassib Sibiu.

Comentarii