La un pas de dezastru in meciul cu Unic

marți, 24 februarie 1998, 00:00
2 MIN
 La un pas de dezastru in meciul cu Unic

Se pare ca voleibalistele de la Penicilina s-au "specializat" pe meciuri de cite cinci seturi. In ultimele cinci etape, iesencele au disputat patru meciuri cu tie-break, cistigind doua (cu Unic Piatra Neamt si Metal 33) si pierzind tot atitea (cu Rapid si RATB). Nu se poate spune, asadar, ca e o problema de psihic si nici de avantaj al terenului propriu, atita timp cit cu RATB s-a pierdut acasa, iar cu Metal 33 s-a cistigat in deplasare.
In ceea ce priveste meciul de simbata, cu Unic, trebuie sa recunoastem ca, dupa disputarea primelor doua seturi, ne temeam de un dezastru pentru echipa noastra. Faptul ca Penicilina a jucat mai multe partide de pregatire in ultima perioada cu nemtencele le-a ajutat pe acestea din urma sa cunoasca foarte bine jocul echipei antrenate de Nicu Roibescu. Asa se face ca fetele de sub Pietricica au stiut cum sa contracareze actiunele ofensive ale jucatoarelor noastre si cum sa le prinda pe acestea "pe picior gresit", cu servicii foarte puternice si atacuri "scurte", pregatite de ridicatoarea Pachitariu pentru incisivele Pusa Dina si Atanasoai. Mai mult, citeva din piesele grele ale gazdelor, Covalilciuc, Marian si Tatiana Popa, au prins o zi nefasta, lucru vizibil inca de la primele mingi jucate.
A fost nevoie de o adevarata "impulsionare" din partea bancii tehnice a echipei noastre pentru a le trezi jucatoarelor ambitia si a le demonstra ca nu e totul pierdut, chiar daca erau conduse cu 2-0 la seturi. Facind apel la toate resursele lor de energie, grupindu-se in jurul jucatoarei celei mai in forma, Cristina Androhovici (care a facut, probabil, cel mai bun meci al sau de la venirea la Iasi), jucatoarele Penicilinei au reusit, in cele din urma, sa obtina victoria. O victorie care s-ar putea sa se dovedeasca foarte importanta in momentul alcaturii clasamentului de la sfirsitul returului, atunci cind se va hotari cine joaca in play-off si cine in play-out.
Trebuie reamintit ca miine Penicilina joaca la Bucuresti cu Dinamo, una din adversarele directe in lupta pentru primele sase locuri ale clasamentului. Partida face parte din etapa XX-a, care ar fi trebuit sa aiba loc la 4 aprilie, dar a fost devansata pentru a face loc meciurilor echipei nationale. Abia dupa ce vom cunoaste rezultatul meciului cu Dinamo (care, trebuie s-o spunem de pe acum, se anunta infernal) vom putea aprecia mai bine ce sanse are Penicilina de a urca in prima grupa valorica la sfirsitul sezonului regulat. Apropos, ce-ati spune de un nou tie-break, in Soseaua Stefan cel Mare? (Ion TEODOR)

Comentarii