Mai exersati la penalty!

miercuri, 24 septembrie 2003, 23:00
2 MIN
 Mai exersati la penalty!

In cursul dupa-amiezii de ieri, Laminorul Roman a reusit sa elimine pe Poli Unirea Iasi din Cupa Romaniei. Dorinta de revansa a „tevarilor”, dupa acel 0-4 din Copou, s-a vazut inca din primele minute de joc, cind, chiar daca oaspetii au ratat doua mari ocazii, laminoristii au luat cu asalt poarta ieseana. Atacurile in valuri ale romascanilor s-au concretizat pe tabela de marcaj in minutul 25, cind, in urma unei lovituri libere de la aproximativ 22 de metri, Pelin a trimis o „bomba” la radacina barei din stinga a portii iesene, dupa care balonul s-a oprit in plasa. Golul i-a impulsionat si mai tare pe romascani, acestia terminind prima repriza intr-o nota de superioritate neta, la toate capitolele.
In cel de-al doilea mitan, dupa ce a vazut ca a pierdut batalia la centru terenului, tehnicianul oaspetilor, Vasile Simionas, a schimbat putin jocul echipei, reusind sa intareasca linia mediana. Acest lucru i-a determinat pe ieseni sa iasa mai des pe contraatac, lucru care a facut ca, in minutul 77, in urma unei centrari venite de pe stinga, Stavila sa restabileasca egalitatea, profitind si de o bilbiiala a defensivei romascane. Doua minute mai tirziu, iesenii au ramas in zece jucatori, dupa eliminarea lui Ilie, care a vazut cel de-al doilea galben. Chiar daca au fost egalati pe tabela de marcaj, tevarii si-au continuat ofensiva la poarta lui Andreescu, insa ocaziile lui Beceru, Dinu sau Andries nu au schimbat scorul. Acest lucru a facut ca, la finalul celor 90 de minute, scorul sa ramina egal, urmind doua reprize de prelungiri.
Cu toate ca, si in prelungiri, iesenii au fost, practic, masati in propria jumatate de teren, elevii lui Stefan Constantin nu au reusit sa inscrie. Cum si, dupa cele doua reprize de prelungiri, scorul a ramas egal, s-a ajuns la loviturile de departajare. La loviturile de la 11 m, psihicul iesenilor a cedat, elevii lui „Simi” ratind de trei ori, prin Dragoi, Stavila si Cercel. De mentionat este faptul ca, spre finalul meciului, unul dintre fotbalistii romascani, Sarbusca, a suferit o grava accidentare la umar, el fiind transportat de urgenta la Spitalul Municipal Roman pentru a fi supus unei interventii chirurgicale.
Evolutia mai modesta a echipei iesene a fost explicata de antrenorul Vasile Simionas: „Cred ca noi am onorat aceasta competitie, Cupa Romaniei, dar traseul nostru se indreapta, de acum, spre jocurile din campionat, pentru ca avem de indeplinit un obiectiv. In acest meci am preferat sa folosesc in teren mai multi jucatori care nu prea au evoluat pina acum in primul unsprezece. Cred ca Laminorul a cistigat astazi pentru ca a fost o echipa mai calma, cu nervi mai tari”. (Bogdan GOTCA)

Comentarii