Meci de infarct: Steaua a ratat finala

vineri, 28 aprilie 2006, 00:44
5 MIN
 Meci de infarct: Steaua a ratat finala

Middlesbrough: Jones – Parnaby, Southgate (’26 – Maccarone), Riggott, Queudrue – Taylor (’55 – Ayegbeni), Boateng, Rochembak, Downing – Hasselbaink (’90 – Ehiogu), Viduka. Antrenor: Steve McClaren
Steaua: Carlos – Ogararu, Goian, Ghionea, Marin – Oprita (’81 – Baciu), Lovin, Radoi, Bostina (’86 – Nesu) – Dica – Iacob (’64 – Balan). Antrenor: Cosmin Olaroiu.
Arbitri: Lubos Michel – Martin Balko, Roman Slysko (Slovacia).
Cartonase galbene: Boateng, Hasselbaink / Dica, Carlos, Balan, Lovin
0-1, min. 16: Dica trimite o minge pentru centrare lui Petre Marin. Fundasul stinga suteaza cu bolta, de la 18 metri. Mingea aterizeaza exact in fata lui Jones, care respinge cu greutate. Dica alearga dupa balon spre dreapta si suteaza in stinga portarului.
0-2, min. 24: Corner executat de Ogararu, tot de pe dreapta. Goian trimite cu capul portarul respinge, mingea ajunge tot la Goian, degajata de Jones, care gaseste drumul spre poarta lui Jones, printr-o padure de picioare.
1-2, min 33: Neintelegere in apararea noastra, flancul sting ramine liber. Pe acolo patrunde Maccarone, deschis de Viduka, complet liber, si suteaza peste Carlos, la coltul lung.
2-2, min. 64: centrare spre careul stelist, Carlos iese sa prinda mingea, dar se inalta Viduka din fata lui Goian si inscrie peste portarul portughez.
3-2, min. 73: O noua centrare dintre acelea cu care ne-a exasperat Downing. Respinge Carlos neinspirat, si fundasul Riggot inscrie fara probleme.
Care Eindhoven
4-2, min. 90: greseala a lui Daniel Balan si Maccarone hotaraste soarta meciului printr-o lovitura de cap
Vinovat, Olaroiu!
Daca Steaua ar fi pierdut finala cu 0-2, dezamagirea era foarte mare, intrucit se puneau mari sperante in echipa ajunsa in semifinalele Cupei UEFA. Dar dupa ce pierzi o calificare, dupa ce ai avut 3-0 la scorul general, nu poti gasi adjective pentru a exprima deziluzia. Cit despre Cosmin Olaroiu, a patit-o mai rau ca Rednic, acum trei ani, cu Anderlecht (2-3, dupa 2-0, cu Rapidul!). Vina pentru acest esec apartine, in cea mai mare parte, antrenorului. Foarte inspirat in primele 30 de minute, Olaroiu a fost electrocutat de schimbarea lui McClaren, iar dupa ce englezii, care au avut trei sau chiar patru atacanti in teren, a cedat total, aplicind tactica sinucigasa a cetatii asediate. Faptul ca arbitrul Lubos Michel (care ne-a avantajat in unele faze) n-a vazut un hent in careu clar ca lumina zilei al englezilor in ultimele secunde de prelungire nu schimba datele problemei. Steaua a pierdut calificarea exact ca Basel, in turul anterior. Pentru Olaroiu, experienta trista a elvetienilor, n-a contat.
Steaua de nota 10
Toata suflarea (inclusiv noi, telespectatorii) asteptam furia de start a englezilor. Sfertul acela de ora criminal, la capatul caruia trebuie sa spui bogdaproste daca ai scapat fara gol. „Sfertul” a durat doar trei minute, pina cind Steaua s-a apropiat de poarta lui Jones si a obtinut primul corner si prima ocazie a partidei.Middlesbrough este vadit incomodata de presingul stelist, iar aparatorii englezi au dovedit un singur lucru: ca stiu faptul ca Iacob este de-abia refacut, controlindu-l fara mila. A venit golul lui Dica. Middlesbrough nu pare descumpanita. In fond, au avut 0-1 si cu Basel. „Steaua nu-i Basel” – ziceam noi. Englezii nu reusesc sa ajunga nici macar la marginea careului stelist. In curind, „Boro” va suferi a doua muscatura letala: Goian. McClaren risca totul, ca in meciul cu Basel. Scoate stilpul apararii, Southgate, si introduce al treilea atacant in teren: Massimo Maccarone.
Steaua de nota 5
Si, de-abia acum englezii asalteaza careul nostru, apararea incearca sa reziste, suprafata de pedeapsa se transforma intr-o masa de biliard. Victoras Iacob este aproape de al treilea gol, dar e o iluzie. Boro reia presiunea, Maccarone inscrie. Apararea rezista cu greu, iar Carlos scoate doua suturi cu efect ale lui Viduka. Pauza este asteptata cu nerabdare, dar rolul lui Olaroiu devine esential. Stelistii nu au putut face fata superioritatii engleze produse prin introducerea lui Maccarone. Dar, Oli nu schimba nimic si Middlesbrough ataca in continuare. N-au reusit egalarea nici in min. 52, cind Carlos a respins sutul din intoarcere al cosmarului Viduka. McLaren introduce al patrulea atacant, Yakubu Ayegbeni. Minutul 61: Hasselbaink se trezeste in fata golului, Goian intervine, olandezul cade in careu. Lubos Michel nu-l crede, avem noroc si la ratarea lui Hasselbaink, din 4 metri. Cit o se ne mai tina. Exact doua minute, pina la egalarea lui Viduka.
Steaua de nota 3
Este momentul in care Olaroiu, dominat de frica, se decide sa intareasca defensiva. Mijlocul nu mai conteaza, totul se reduce la respingeri disperate din careu si Middlesbrough, cu patru atacanti si numai trei mijlocasi stapineste terenul. Printr-un joc haotic, e adevarat, dar montat de suita incredibila de goluri la poarta lui Carlos. Teribila aparare a Stelei, chiar intarita cu Balan, Baciu si Nesu, devine varza. Inscrie si Riggott, inscrie si Maccarone si totul s-a terminat. A, ba nu! In ultimele doua minute, Steaua a incercat sa dreaga busuiocul. A avut o lovitura libera dintr-o pozitie ideala, trasa de Radoi si deviata de aparatorii englezi, a fost (mai ales) penaltiul refuzat, atunci cind Riggot a respins balonul cu mina, la sutul lui Ogararu, dar ar fi indecent, la modul cum s-a gestionat acest meci, sa aruncam vina ratarii pe arbitru, mai ales ca Michel nu a aratat nici un moment ca ar avantaja echipa engleza.
Finala Middlesbrough – Sevilla
Daca mai intereseaza pe cineva, finala mult dorita de la Eindhoven se va juca, pe 10 mai, intre Middlesbrough FC si FC Sevilla. Echipa din Andalucia a invins cu 1-0, printr-un gol marcat in prelungiri (minutul 101) de Antonio Puerta, formatia germana Schalke 04 Gelsenkirchen.
Scurtissime
n Cosmin Olaroiu: „Cel mai rau a fost ca am crezut ca putem tine rezultatul, cind am avut 2-0. Ne-am adaptat repede la schimbarile lor, dar am primit goluri prostesti: neintelegere la primul, iesirea lui Carlos, greseala lui Balan din ultimul minut… „
Mihai Stoica: „Este o tragedie! Nimic nu mai conteaza. Capete plecate si regrete”
Gigi Becali: „Oamenii pe care ii iubeste Dumnezeu mai primesc si cite o palma. Voi da in continuare bani la Steaua, dar nu ma mai implic sufleteste. Sint suparat pe toata echipa, pe Olaroiu si Stoica. Bostina si Iacob trebuiau schimbati mai demult”

Comentarii