Misiune imposibila

sâmbătă, 07 februarie 1998, 00:00
2 MIN
 Misiune imposibila

Asa cum ne-a obisnuit in ultimii ani, Federatia Româna de Volei a inghesuit intreg campionatul national de volei pe perioada unei jumatati de an, obligind echipele sa joace intr-un ritm infernal, asemanator celui al formatiilor engelezesti de fotbal. Practic, dupa o vacanta de iarna de doar doua saptamini, campionatul a fost reluat in tromba cu etape simbata – miercuri – simbata. Asa se face ca intre ultima etapa a turului si prima a returului au ramas doar trei zile. Astazi sint programate meciurile rundei cu numarul 12 din Divizia A feminina, adica prima a returului, o runda ce da startul intr-un sprint prelungit, caruia nu stim cite echipe ii vor rezista pina la sfirsit.
Pentru Penicilina, situatia la mijlocul campionatului se prezinta destul de bine, jucatoarele iesence aflindu-se acum in prima jumatate a clasamentului, dar returul se anunta pentru ele de-a dreptul infernal. Chiar astazi, elevele antrenorilor Nicu Roibescu, Aurelia Ichim si Nicolae Stanescu au de dat un examen foarte greu, jucind pe terenul formatiei bucurestene Rapid, actuala lidera a clasamentului. Pentru ca toata lumea sa-si poata face o idee despre valoarea echipei giulestene, trebuie spus ca ea a cistigat toate cele 11 partide disputate pina in momentul de fata, fiind cotata de specialisti drept echipa cu cele mai multe sanse la titlu. Antrenorul sirb Valerian Luka are la dispozitie un lot deosebit de valoros, care le cuprinde pe cunoscutele Xenia Ivanov, Daniela Barbuica, Mirela Corjeutan, Anca Popescu si Cornelia Colda, cu toate actuale sau foste jucatoare de lot national. In tur, la Iasi, rapidistele au invins cu 3-0, dorind sa demonstreze ca pretentiile lor inalte nu sint vorba in vint. In aceste conditii, fara a minimaliza valoarea si ambitiile echipei noastre, consideram ca pentru iesence chiar cistigarea unui set sau doua pe terenul bucurestencelor ar echivala cu un succes. Evident, nu uitam ca anul trecut Penicilina a reusit sa se impuna in sala Rapid, dupa un tie-break dramatic, dar minunile nu se intimpla in fiecare zi… Atunci, fetele din Giulesti nu erau nici pe departe in forma fantastica la care le-a adus antrenorul Luka in momentul de fata (a se vedea victoria cu 3-0 obtinuta miercuri la Brasov), iar noua ne lipseste in continuare Cezara Ruxandoiu, cea care in respectivul meci de poveste daduse un recital de zile mari.
Echipele probabile pentru meciul de astazi:
Rapid: Colda, Popescu, Marc, Ivanov, Barbuica, Corjeutan.
Penicilina: A. Popa, Androhovici, Marian, T. Popa, Covaliciuc, Formagiu.
Celelalte meciuri ale etapei de astazi: Dacia Pitesti – Metal 33 Bucuresti (in tur, 2-3); Dinamo Bucuresti – Unic Piatra-Neamt (2-3); "U" Cluj-Napoca – Farul Constanta (3-2); RATB – Universitatea Timisoara (3-0); Universitatea Bacau – Romradiatoare Brasov (3-1). (Ion TEODOR)

Comentarii