Moldosin – aproape de marea surpriza

vineri, 12 februarie 1999, 00:00
2 MIN
 Moldosin – aproape de marea surpriza

Ieri, in Sala Polivalenta din Iasi, in prima zi a celui de-al treilea turneu de sala contind pentru Liga Nationala de handbal masculin s-au inregistrat urmatoarele rezultate:
Dacia Pitesti – Pandurii Pinoasa Tg.Jiu 26-21 (12-9). Desi s-au zbatut mult, handbalistii din Tirgu-Jiu nu au reusit sa-si depaseasca conditia, Dacia Pitesti fiind un obstacol prea mare pentru ei. A fost un meci de uzura, pitestenii conducind de la un capat la celalalt. Principalii marcatori au fost: Cirstoaia, Barascu, Cojocea, Stinga (pentru Dacia) – Anastasiu, Radu Costel, Stamatescu (Pandurii) – toti cite 4 goluri.
Minaur Baia-Mare – Moldosin Vaslui 30-20 (14-12). Candidata la retrogradare, Moldosin a fost destul de aproape de a realiza prima surpriza a turneului, in minutul 41 scorul fiiind egal: 17-17. Dupa 19-18 (min.45), vasluienii au cedat definitiv, pierzind la o diferenta mult prea mare fata de realitatea din teren. Principalii marcatori: Eremia Paraianu (9 goluri), Petru Pop (7) pentru Minaur, respectiv Lilian Cosma (9) si Eugen Pascutoi (4). Ieseanul a jucat bine, evidentiindu-se indeosebi in prima repriza.
Dinamo Brasov – Dinamo Bucuresti 29-28 (13-16) . Brasovenii au inceput furtunos partida si au condus lejer, cu doua, trei goluri si chiar patru goluri diferenta, dar finalul de repriza a apartinut bucurestenilor.
Desi acestia au avut la un moment dat un avantaj de 5-0, portarul brasovean Iordan a facut, prin interventiile sale, ca echipa sa sa egaleze si, in cele din urma sa cistige.
Fibrex Savinesti – Universitatea M.U.Bacau 25-20 (10-11)
Meci echilibrat, in care hotaritoare a fost experienta superioara a nemtenilor. Echipa din Bacau a facut un meci frumos, impresionind prin mobilitate si ingeniozitate in fazele de atac. Unele greseli comise in repriza secunda si speculate la maximum de jucatorii lui Fibrex au decis insa rezultatul final. Cei mai prolifici marcatori au fost: Florin Dragoi (7) si Adrian Tucanu (4) pentru Fibrex, respectiv Gabriel Armanu (5), Eusebiu Tancu (4) si Dragos Mocanu (4) pentru Universitatea. (Lucian MINUT, Daniel SIMION, Violeta SFEATCU)

Comentarii