Mondialele de la Iasi

vineri, 26 martie 2010, 23:02
2 MIN
 Mondialele de la Iasi

Iasul este in acest week-end capitala karate-ului traditional romanesc. In organizarea Clubului Sportiv Enpi, Sala Polivalenta va gazdui finala Campionatului National la toate cele patru categorii de virsta: copii, cadeti, tineret si seniori. Dupa „incalzirea" de ieri, cind au avut loc un stagiu de pregatire, tragerile la sorti si sedinta tehnica, astazi, incepind cu ora 11:00, au loc intrecerile preliminarii. Punctul de atractie al competitiei sint finalele, care se vor derula duminica, de la ora 11:00, intr-o gala care va dura aproximativ trei ore, la care intrarea este libera.

Fermentul competitiei, vicepresedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Adascalitei, cel care este presedintele clubului organizator si vicepresedinte al Federatiei Romane de Karate Traditional, este convins ca Iasul se va ridica si de aceasta data la inaltime, atit din punct de vedere al organizarii cit si al rezultatelor sportive. „Ma bucura faptul ca am primit semnale extrem de pozitive din tara atunci cind s-a aflat ca finalele Campionatului National se vor derula din nou la Iasi. Asta inseamna ca antrenorii si sportivii s-au simtit bine in orasul nostru de fiecare data cind au venit si ca au apreciat organizarea. Cuvinte la fel de frumoase am primit si de la oficialii Federatiei, cei care au decis ca Iasul sa fie gazda finalelor Nationalelor si in 2010. Imi exprim speranta ca toata lumea va ramine cu amintiri la fel de placute si dupa competitia din acest an, staff-ul organizatoric facind eforturi serioase pentru ca totul sa fie la superlativ. In acelasi timp, nu ascund faptul ca imi doresc ca sportivii de la Enpi sa confirme rezultatele bune obtinute la Campionatele Mondiale desfasurate recent si sa se numere printre protagonistii unei competitii care aduna crema karateului din tara noastra, o forta la nivel mondial".

Plastic, presedintele Federatiei Romane de Karate Traditional, sensei Dan Stuparu, a comparat competitia gazduita de Polivalenta ieseana cu un nou Campionat Mondial: „Daca tinem cont de faptul ca 90% dintre campionii mondiali de la Mondialele recente de la Belgrad sint prezenti la Iasi, putem spune ca vom asista la a doua editie a Campionatului Mondial de karate din acest an! Cum rezultatele din acest week-end constituie un criteriu important pentru selectia la lotul national, care va participa la Europenele de la Limassol din noiembrie, sint convins ca vom asista la un spectacol sportiv de inalta tinuta. In ceea ce priveste organizarea, nu am nici o emotie! Sint convins ca domnul vicepresedinte Adascalitei, impreuna cu colaboratorii dumnealui, vor asigura o derulare ireprosabila a competitiei, asa cum a fost si in alti ani!"

Sponsorii competitiei sint: IGS, Terra Real Estate, Terramold Invest, Iulius Mall, Flux, Euromarket junior, Ted Construct, Reklama Shop, Rodotex.

Comentarii