N-avem echipa, dar avem site

miercuri, 28 februarie 2001, 00:00
3 MIN
 N-avem echipa, dar avem site

Printre sutele de milioane de pagini web create in lumea intreaga (asa numitele site-uri), de un larg interes se bucura cele care trateaza subiecte din lumea sportului, facind mai usoara apropierea microbistului de rind de informatiile care il intereseaza, de echipele si sportivii sai favoriti. In ziua de astazi, in Occident, orice club de fotbal care se respecta are propria sa pagina pe Internet, unde isi prezinta lotul, conducatorii, informatiile privitoare la istoria sa, meciuri, competitii, rezultate si prin intermediul careia intra foarte usor in legatura cu suporterii sai din lumea intreaga. De asemenea, exista numeroase pagini "neoficiale" ale diferitor echipe, adica site-uri construite de sustinatori infocati ai respectivelor formatii, fara a beneficia de spijinul si suportul informational nemijlocit al clubului.
"Moda" a inceput sa prinda si in Romania, unde mai toate cluburile importante, precum Dinamo, Steaua, Rapid, Universitatea Craiova si altele, beneficiaza de site-uri oficiale de prezentare, precum si de numeroase altele neoficiale, create cu truda si banii unor adevarati suporteri. Poate aparea amuzant, dar trebuie sa stiti ca de putin timp si echipa de fotbal FCM Poli Iasi are propria sa pagina web, intrind astfel in "lumea buna" a formatiilor prezente in spatiul virtual! Desi Poli este in momentul de fata cu un pas in Divizia C si are probleme financiare imense, fiind aproape in imposibilitatea de a-si alcatui un lot decent pentru returul campionatului, se poate mindri acum cu propriul site, ce poate fi accesat de pe orice calculator conectat la Internet, la adresa http://politehnicaiasi.go.ro/. Este vorba despre un site neoficial, ceea ce inseamna ca el a fost realizat nu de conducerea clubului (ar fi fost si de mirare, in aceasta acuta criza financiara!), ci de un suporter fidel al echipei, care doreste sa-si pastreze totalul anonimat, dar care anunta ca poate fi contactat la adresa de e-mail ovi2001@usa.net.
Site-ul in sine nu este grandios, cum va ofera, de exemplu, AC Milan, Manchester United sau Real Madrid, ci unul mai degraba modest (nici macar numele echipei nu este conform titulaturii oficiale, fiind specificat FCM Politehnica Iasi in loc de FCM Poli Iasi), fiind usor vizibil faptul ca autorul sau nu beneficiaza de resursele financiare si timpul necesar pentru a-i da o forma mai consistenta. Practic, curiosii care acceseaza aceasta pagina, pot intra intr-unul din domeniile urmatoare: "ultimele stiri" (contine informatii la zi despre ultimele meciuri ale iesenilor si miscari de jucatori), "divizia B" (clasamentul seriei I la finalul turului), "echipa" (prezentarea lotului de jucatori si a conducerii tehnice), "istoric" (deocamdata nefunctional) si linkuri (cu legaturi spre alte citeva site-uri de fotbal interesante).
Chiar daca atit volumul de informatii prezentate, cit si grafica, nu sint impresionante, gestul in sine este laudabil si trebuie salutat, chiar numai si pentru faptul ca autorul sau a avut ambitia de a aduce astfel un omagiu Politehnicii Iasi, echipa care ani de-a rindul a facut cinste fotbalului romanesc. Si daca din vara Poli va evolua in Divizia C, alaturi de echipe precum Siretul Bucecea, Rafinaria Darmanesti ori Acvaterm Rimnicu Sarat, pe Internet cel putin se va afla in compania onoranta a lui Dinamo, Steaua si Rapid… (Ion TEODOR)

Comentarii