Ne-au luat nemtencele frica?

sâmbătă, 03 februarie 2001, 00:00
3 MIN
 Ne-au luat nemtencele frica?

Cea de-a doua etapa a returului Diviziei A prilejuieste disputarea unui meci care se poate spune ca are deja traditie in voleiul feminin romanesc si cu certitudine este un adevarat derby al Moldovei. Penicilina intilnset in deplasare pe Unic Piatra Neamt, o echipa care, fara a avea traditia si rezultatele de valoare ale celei iesean, s-a impus in ultimii ani drept o permanenta pretendenta la locurile fruntase ale clasamentului. Asa se intimpla si in acest sezon, Unic aflindu-se pe locul al patrulea, cu o linie de clasament foarte buna, cu opt victorii si patru infringeri si cu sperante marturisite la un loc in cupele europene. Nemtencele au visat la acest lucru si anul trecut, dar drumul lor spre competitiile continentale le-a fost barat chiar de Penicilina, cu care s-au batut pina in ultimul moment pentru una din primele patru pozitii.
Inceputul anului 2001 gaseste echipa noastra, fapt rar intilnit, sub echipa nemteana in clasament. Rezultatele mai putin stralucite din tur au adus echipa antrenata de Nicu Roibescu si Aurelia Ichim pe locul sapte, cu cinci victorii si sapte infringeri, dar Tatiana Popa si colegele sale au demonstrat atit in semifinalele Cupei Romaniei, cit si in prima etapa a returului, contra Universitatii Craiova, ca au resursele fizice necesare pentru a urca mai sus. De obicei, in ultimii ani, meciurile dintre cele doua formatii au fost foarte echilibrate, de regula fiecare echipa cistigind meciurile disputate pe teren propriu. Toamna trecuta a reprezentat o exceptie, pentru ca Penicilina s-a intilnit de trei ori cu Unic in meciuri oficiale si de fiecare data a cistigat sextetul iesean. Si nu oricum, ci de fiecare data cu 3-0! Un meci a contat pentru turul Diviziei A, iar celelalte doua s-au disputat in sferturile de finala ale Cupei Romaniei. Aceste rezultate ne indreptatesc sa credem ca nemtencele au cam "luat frica" Penicilinei si sufera de un oarecare complex de inferioritate in fata sextetului Mihaelei Formagiu si coechipierelor sale. Ele si-au luat o revansa simbolica in fata iesencelor la inceputul acestui an, intr-un turneu de pregatire organizat la Piatra Neamt, cind au cistigat cu 3-1, dar oricine stie ca un meci amical nu se compara din nici un punct de vedere cu unul oficial.
Una din intrebarile care il chinuie in aceste zile pe antrenorul iesean Nicu Roibescu si la care spera sa afle raspunsul in meciul de astazi este daca echipa sa a intrat in ritmul normal de competitie, care prevede jocuri saptaminale, iar evolutia acesteia nu va fi afectata de perioada de pregatire centralizata pe care a efectuat-o, mai scurta ca de obicei. "Stiu din anii trecuti ca Penicilina ajunge in preajma virfului de forma cam la 14-18 zile dupa incheierea stagiului montan. Acum, am reluat campionatul la numai o saptamina de la intoarcerea acasa si am mai avut inca o saptamina pina la meciul cu Unic. Vom vedea pe teren daca aceste doua saptamini au fost de ajuns pentru a atinge forma necesara obtinerii unei victorii in fata unei echipe bune, cum este Unic", spune Nicu Roibescu. Din echipa sa lipsesc in continuare Laura Dulcianu si Mihaela Cantoreanu, ambele cu probleme de sanatate, ceea ce face ca pe banca de rezerve a Penicilinei sa se afle la meciul de azi doar A. Popa, Cozma, D. Marian si Bordianu. Echipele probabile:
Unic: Constantinescu, Ivan, Pasternak, Dumitrescu, Danoiu, Chivorchian.
Penicilina: Dochia, T. Popa, Ruxandoiu, Androhovici, Giurgea, Formagiu.
Celelalte meciuri ale etapei sint: CSU Gaz Tg. Mures – Rapid; Metalul Galati – Dacia Pitesti; RATB – astral Sibiu; Universitatea Craiova – Braiconf Braila. Derbiul Dinamo – Universitatea Bacau a fost aminat din cauza indisponibilitatii a cinci jucatoare bacauance. (Ion TEODOR)

Comentarii