Nici Macedonia nu mai vine

marți, 27 noiembrie 2001, 00:00
2 MIN
 Nici Macedonia nu mai vine

Dupa ce Iugoslavia a anuntat saptamina trecuta ca nu va onora cu prezenta la trofeu, situatia s-a repetat ieri cu reprezentativa Macedoniei. "Sintem pus si simplu dezamagiti. Astazi (n.r. – ieri) macedonenii ne-au anuntat ca nu mai vin si motive se pot gasi cu sutele. Am insistat si ne-am izbit de refuzul lor. Cert este ca ne pare extraordinar de rau pentru ieseni, care s-au zbatut mult pentru organizarea turneului, a carui valoare a scazut considerabil prin absenta celor doua selectionate." – spune antrenorul federal Gheorghe Goran, care a anuntat ca pe viitor va face invitatii doar pentru echipe serioase si nu a negat faptul ca relatiile cu cele doua federatii s-ar putea raci in viitor.
Cum Iugoslavia si Macedonia pareau cele mai importante adversare pentru nationala Romaniei, nici selectionerul Radu Voina nu-si va putea testa asa cum si-ar fi dorit elevii, in perspectiva incropirii unui lot competitiv cu care sa incerce calificarea la Campionatele Europene din 2003.
Intins initial pe durata a cinci zile, turneul s-a redus in aceste conditii la doar trei, el fiind programat in perioada 28-30 noiembrie. Noul program are urmatoarea forma: miercuri 28 nov – Romania A – Romania T (ora 16.00) si Bulgaria – Grecia (17.45); joi 29 nov – Romania T – Grecia (16.00) si Romania A – Bulgaria (17.45); vineri 30 nov – Romania T – Bulgaria (16.00) si Romania A – Grecia (17.45).
Cum delegatia elena are bilete de avion pentru intoarcere abia luni, este foarte posibil ca la sfirsitul acestei saptamini sa mai fie programate suplimentar citeva partide de pregatire.
Desi duminica trebuia sa intilneasca din nou nationala de tineret, selectionata lui Radu Voina a renuntat la aceasta idee, in conditiile in care deplasarea la Vaslui a fost imposibila datorita vremii potrivnice. (Lucian MINUT)

Comentarii