Nord contra Sud

vineri, 20 aprilie 2007, 21:03
2 MIN
 Nord contra Sud

Daca, la fotbal, se contesta eventuala rivalitate Iasi – Vaslui, in sportul cu mingea ovala, nu exista nici un dubiu: duelul Iasi – Birlad este un derby de traditie, impregnat cu dispute spectaculoase, de mare incrincenare. Lucru firesc, deoarece ambele orase sint cele mai vechi centre rugbistice din Moldova si nu de multe ori, buturuga mica din Sud a fost mai mare decit carul din dulcele tirg. Insa, situatia actuala este alta: Rulmentul trage din greu pentru evitarea retrogradarii, in timp ce Poli are un obiectiv mai mult de orgoliu, obtinerea locului VII, pentru care se dueleaza de la distanta cu Olimpia Bucuresti.
Un nou episod din acest serial se disputa astazi, in virful Copoului, pe "Agronomie". Iesenii sint favoriti, fara indoiala, dar situatia grea a birladenilor ii poate motiva la maximum, pentru ca orice punct obtinut la Iasi (fie el si bonus de infringere) ii poate conferi un avantaj in disputa cu Bucovina Suceava, pentru evitarea retrogradarii. Mai ales ca, in aceasta lupta, avantajul este de partea Rulmentului, care are in prezent patru puncte avans in clasament si sustine disputa directa si decisiva, chiar la Birlad.
Si atunci, este cale de compromis? Nici vorba! Aprigele confruntari din trecut, frictiunile din ultimii ani vizavi de transferul la Iasi al jucatorului Talpau si – mai ales – corectitudinea si seriozitatea echipei iesene si a antrenorului Costel Verives nu lasa nici o umbra de indoiala.
In aceeasi etapa, Bucovina Suceava are sansa de a scoate cinci puncte din confruntarea de la Petrosani cu lanterna Stiinta, iar CSM Timisoara are sanse aproape nule de a ciupi ceva pe terenul Olimpiei. In prezent, ecartul in clasament al Olimpiei fata de Poli este de doar doua puncte, dar s-ar putea mari, daca iesenii nu cistiga astazi cu bonus. Exact asta asteptam!
In grupa I-VI se disputa partidele: Dinamo – Remin Baia Mare, Contor Group Arad si "U" Cluj – Farul Constanta.

Comentarii