Noua Politehnica

joi, 17 mai 2007, 21:12
2 MIN
 Noua Politehnica

Antrenorul Politehnicii Iasi, Ionut Popa, s-a intilnit ieri dimineata cu presedintele de onoare al clubului, primarul Gheorghe Nichita. Acesta i-a solicitat tehnicianului sa-si duca pina la capat contractul pe care il are cu gruparea din Copou, intelegere scadenta la finele sezonul viitor. Popa nu a dat un raspuns definitiv, insa a lasat sa se inteleaga ca va ramine la Poli in cazul in care echipa va fi intarita in aceasta vara si va avea un buget stabil in campionatul viitor.
In paralel, sefii clubului au fixat si citeva repere pentru remanierea lotului, lista jucatorilor la care Poli se gindeste sa nu mai conteze in viitor fiind lunga. Astfel, Ciubancan si Claudiu Ionescu, ce au fost imprumutati in acest retur la Resita, respectiv Buzau, au sanse aproape nule de a mai continua in Copou, in aceeasi situatie aflindu-se si Silvasan, Iurisniti si Mitrovic; in calculele acestei directii mai intra Saric, Bernard si Tarlea. Motivele aparitiei jucatorilor amintiti pe lista neagra sint variate, ele pornind de la expirarea intelegerii cu Poli sau salarizarea ridicata si terminind cu randamentul scazut ori virsta inaintata. Referitor la Bilba, suma sa minima de transfer a ramas aceeasi ca in iarna, 700 000 euro fara TVA. In ceea ce-i priveste pe Onut si Ciobanu, aflati la final de contract cu Poli, cei doi au dat asigurari ca vor semna noi intelegeri.
Lista de achizitii a Politehnicii cuprinde, la ora actuala, in principal, posturi, nu si nume. Astfel, Popa vrea sase jucatori pentru a compensa pierderile prognozate: doi fundasi laterali, un stoper, doi mijlocasi si un atacant. Printre numele dorite in Copou se afla tinte care par a fi greu de atins, gen stelistii Bostina, Lovin si Baciu, dar si obiective ceva mai "pamintene", cum sint M. Oprea (Poli Timisoara), R. Stancu (Rapid), Homei (Dinamo), Cornea (Vaslui), Kalai (Jiul Petrosani), Roman (Suceava), Itu (Minerul Lupeni).
Ambele liste, avansate de surse bine informate din cadrul clubului, nu sint batute in cuie, renuntarea la unii jucatori sau transferarea altora depinzind de mai multi factori.
Altfel, conform presedintelui Politehnicii, Sorin Boca, vinzarea de abonamente pentru sezonul viitor decurge mai slab decit anul trecut, seful executivului iesean precizind: "Printre motive se poate afla si teama ca nu vom juca acasa toate meciurile din acest sezon, datorita refacerii terenului. Am primit insa asigurari ca maximum un meci nu-l vom putea disputa in Copou in aceste sezon, asa ca suporterii nu au de ce sa se teama".
In ceea ce priveste meciul de miine, cu CFR Cluj, Poli intra in cantonament astazi, dupa antrenamentul de dimineata, Ciobanu fiind accidentat iar Bernard, Ilie si Cernoch incerti

Comentarii