Pacat ca s-a terminat

joi, 09 decembrie 2004, 00:00
3 MIN
 Pacat ca s-a terminat

Citeva sute de ieseni au ales aseara sa vina la Polivalenta pentru a vedea la lucru echipa care facuse surpriza simbata la Medgidia si care intilnea una dintre formatiile de top din campionat, intr-o partida care insemna despartirea de fenomenul handbal pina la primavara. Si pina la urma nimeni nu regreta pasul facut, cu atit mai mult cu cit au asistat la o partida spectaculoasa, cu o echipa gazda dispusa la efort si capabila sa tina piept vicecampioanei vreme de 45 de minute. Tratind jocul cu superioritate, oaspetii aveau sa simta pe pielea lor „nebunia” iesenilor care au inceput fara complexe. Pralea parea ca ajunge la aceeasi parametri din partida cu Steaua, Lungu intrase si el pentru un 7 m parat si Politehnica conducea cu 6-4 la jumatate aprimei reprize, dupa citeva reusite ale lui Dimofte dar mai ales pe mina lui Bondar, care le-a facut frezele portarilor adversi cu ghiulele expediate de pe inter dreapta. Desi Ciocoiu cistigase cele mai multe dueluri in aparare cu Cozma (chiar daca avea un cap mai putin ca statura) oaspetii aveau sa revina treptat pe masura ce si-au valorificat contraatacurile dar mai ales dupa ce au impus un atac combinativ extrem de iute, cu schimbari permanente de posturi, care a bulversat defensiva ieseana. 12-14 arata tabela la pauza si fanii gazdelor nu aveau cum sa nu fie multumiti de evolutia favoritilor. Cam la fel au decurs lucrurile si in prima parte a reprizei secunde cu iesenii descurcindu-se relativ bine in fata unei aparari masive, chiar daca Dediu nu reusise inca sa treaca de ucraineanul Skiba, un aparator prin excelenta. Bondar a mai sanctionat doua brese lasate de Muraru si Voica, Mironescu a punctat cu tupeu in doua rinduri si de la 12-16 s-a ajuns la 19-20 (’31). Acesta avea sa fie insa maximul de potential al unei echipe care incepea sa dea semne de slabiciune. Armanu a umblat in voie prin defensiva si a inscris sau a creeat culoare pentru coechipieri, Jurca a rupt plasele cu aruncarile sale iar ucraineanul Ustinov a animat si mai mult atacul pe val al oaspetilor dupa ce Bibirig fusese izolat de Roua. In toata aceasta vreme iesenii au cazut dupa ce Mironescu si-a tradat virsta in doua faze de superioritate neta, varianta cu Ciocoiu conducator de joc n-a avut cistig de cauza in fata celei cu Gradinaru iar ratarile au continuat si au generat desprinderea decisiva a dinamovistilor, care s-au comportat din nou sfidator dupa ce minute bune au simtit ca le-ar putea trece glontul pe la ureche. „Diferenta a fost facuta de valoarea individuala a jucatorilor. Sa nu uitam ca noi jucam la retrogradare iar ei se bat pentru titlu. Consider totusi infringerea prea severa.” – a spus la final antrenorul gazdelor, Costel Schender, care a reprosat brigazii de arbitri ca a le-a luat iesenilor citeva mingi in momentele cheie ale intilnirii.
Au evoluat: Politehnica – Pralea, Elisei (1), Dediu (2), Gradinaru, Ciocoiu (2, ambele din 7m), Roua (2), Bondar (9, 1 din 7m), Dimofte (5), Lungu, MIronescu (2), Velicu (1), Buga si Craescu;
Dinamo – Dragomir, Voica (3), Muraru (1), Bibirig (2), Nicolae, Cozma (4), Armanu (10, 3 din 7m), Skiba, Jurca (9, 1 din 7m), Ustinov (3).
Tot ieri s-a disputat si o restanta din etapa precedenta, Lignitul Tg. Jiu – Minaur Baia Mare, inchietata cu scorul de 30-24. (Lucian MINUT)

Comentarii