Pascanenii OK, Citadin KO

duminică, 01 octombrie 2000, 23:00
2 MIN
 Pascanenii OK, Citadin KO

Avind nevoie ca de aer de cele trei puncte puse in joc, gazdele au inceput meciul destul de bine, dominarea fiind concretizata de reusita lui Gherman. Dupa gol, jocul se mai echilibreaza, derulindu-se mai mult la mijlocul terenului, fazele de poarta lipsind. In a doua parte a meciului oaspetii "tes" mai frumos insa nu reusesc sa se apropie de buturile lui Ciobanu. Totusi, pe final, pe fondul unei caderi fizice evidente a iesenilor si a unor gafe monumentale ale defensivei acestora, soarta jocului se schimba cu 180 de grade, trei incursiuni ale incisivului Dascalescu aducind doua goluri (’85 si ’89, la ultimul Dragoi sutind in proprie poarta dupa ce nemteanul lobase peste Ciobanu) si inca o ocazie imensa. Inexplicabila neputinta de a conserva scorul pe final a adus destui nervi in tribune, cei aproape 200 spectatori spunind multe cuvinte de "bine" la adresa fotbalistilor ieseni in timp ce oaspetii, datorita jocului placut ochiului, au cules frumoase aprecieri, la fel ca si la meciul cu Unirea 2000 de acum o saptamina.
CFR: Ciobanu – Padurariu, Petrache (Dragoi), Bordeianu, F. Sandu, Nalbariu – Hrb, Cotan (Moldovan), Ilade – D. Lungu, Gherman.
FCM CFR Pascani – Ceahlaul II Piatra Neamt 8-0 (5-0)
Au inscris: Cojocaru (’10, ’77), Bilba (’15), Ciopraga (’29), Drumaru (’34), Cimpanu (’36), Tiron (’46), Riscu (’68).
Feroviarii pascaneni au ingenuncheat a doua garnitura sponsorizata de bossul de sub Pietricica – Gheorghe Stefan. Daca scorul multumeste pe deplin pe cei care au avut ghinionul de a lipsi de la stadion, in schimb pentru cei 1500 de spectatori (neplatitori ?!), Marcel Cojocaru a fost jucator pascanean care a ratat cele mai multe situatii de a inscrie (cinci) din situatii clare, in timp ce oaspetii au avut doar patru ocazii clare in tot meciul. Nemtenii au fost nevoiti sa joace in zece jucatori din minutul 55, cind Scutariu s-a accidentat si nu a mai putut fi inlocuit pentru ca antrenorii Ceahlaului II facusera cele trei schimbari regulamentare la pauza. In ciuda scorului fluviu, nu putem evolutia modesta a feroviarilor pe flancul sting al defensivei, unde Petrache a gafat de patru ori, nepermis pentru un jucator cu experienta sa. Cel mai frumos gol al partidei a fost cel reusit in minutul 36 de Cimpanu, care a sutat din vole de la 20 de metri, lasindu-l fara replica pe portarul Prisecariu.
FCM CFR: Popa – Maranda, Petrache, Ciopraga, Cimpan – Nistor (Ancuta), Drumaru, Condurache, Tiron (Ciosu) – Bilba (Riscu), Cojocaru.
Iata celelalte rezultate: Budvar Odorheiul Secuiesc – FC Unirea 2000 Iasi 1-1; FCM Dorohoi – Telecom Iasi 0-0; Pro-Mobila Crucea – Rulmentul Birlad 2-2; Foresta II Falticeni – Petrolul Moinesti 1-0; Energia Feldioara – Cimentul Bicaz 2-1. Sportul Municipal Vaslui a stat. Clasament: 1. Cimentul Bicaz 15 p; 2. CFR Pascani 15 p; 3. Moinesti 13 p. (Ovidiu MINEA, Codru VULPASIN)

Comentarii