„Putem sa-i batem!”

marți, 16 martie 2010, 22:45
3 MIN
 „Putem sa-i batem!”

Miine, de la ora 16:30, Copoul va ajunge iarasi aproape de punctul de fierbere, meciul dintre Politehnica si FC Vaslui avind o incarcatura deosebita. Ambele echipe urmaresc victoria, gazdele avind nevoie de trei puncte pentru a nu intra in hora retrogradarii iar oaspetii – pentru a nu iesi din calculele luptei pentru titlu. Ca partida are o miza deosebita este un fapt recunoscut si de antrenorul iesenilor, Petre Grigoras. "Urmaritoarele noastre au reusit sa obtina puncte importante, asa ca, daca vrem sa nu ne complicam situatia, trebuie sa invingem. Sint convins ca la fel gindesc si adversarii nostri de joi, care au forta de a se bate pentru titlu" a spus tehnicianul, care a adaugat ca isi pastreaza optimismul desi "galben-verzii" pornesc joi cu prima sansa: "Nu vreau sa caut scuze inainte de meci, insa ne lipseste cel putin jumatate din linia de fund, Straut si Mihajlov, care au jucat foarte bine in acest start de retur. Daca-l mai amintesc si pe Munteanu… Tinind cont si de diferentele mari de investitii, de valoare individuala si de clasament dintre cele doua echipe, ii inteleg pe cei care spun ca o victorie a noastra ar fi o surpriza. Totusi, fotbalul are mecanismele lui si, in ultima vreme, se intimpla foarte des ca echipele ce pornesc cu sansa a doua sa invinga. Asa sper ca se va intimpla si joi cind, daca batem, ar putea aparea o descatusare totala a echipei". Grigoras si-a prezentat ideile vizavi de elementele care vor hotari soarta jocului: "In primul rind eu pun, mereu, determinarea. Asa am reusit noi sa trecem de Rapid, asa a batut Bistrita la Vaslui. Apoi, jucatorii care intra in locul absentilor trebuie sa demonstreze ca sint solutii viabile, pe care ne putem baza. Daca vom etala munca si angajament, sint convins ca publicul, care va avea un rol extrem de important, va fi suta la suta alaturi de noi. Nu trebuie uitat nici de un dram de sansa, care ne-a lipsit la Timisoara, dar care ne-a ajutat la Ploiesti". Din punct de vedere tactic, tehnicianul a anuntat ca va pune accent pe presing: "Vasluiul are jucatori ofensivi de mare valoare. Un Sinmartean, un Wesley, un Gerlem sint fotbalisti care-ti dau furnicaturi, care pot decide jocul printr-o sclipire individuala. De aceea, va fi foarte important sa micsoram spatiile, sa facem un presing agresiv".

Grigoras a primit ieri si o veste buna, Valentin Badea fiind declarat apt de joc. Astfel, desi s-a pregatit foarte putin dupa accidentarea suferita in timpul partidei cu Unirea Alba Iulia, atacantul amintit a fost convocat in cantonamentul de la motelul "Bucium", in care s-a intrat dupa antrenamentul de aseara, alaturi de Branet, Marc, Birladeanu, Ilie, Straton, Cuciula, Costache, Ionescu, Onicas, Negru (care nu a participat la antrenamentul de ieri, fiind racit), Buhusi, Ignatov, Viveiros, Miclea, Bujor, Paun si Lamine. Daca Straut si Mihalov sint suspendati iar L. Munteanu, Milea si Cr. Constantin – accidentati, Bilba nu a fost retinut nici de aceasta data in primii 18, motivul fiind randamentul pe care-l are la antrenamente. 

In ceea ce priveste biletele de intrare la meci, acestea vor fi puse in vinzare miine. "Biletele vor fi distribuite in ziua jocului, la casele din jurul stadionului. Pretul tichetelor este cel obisnuit, 10 lei la peluze si 20 lei la tribune. Un numar de 400 de liceeni ieseni vor avea parte de acces liber, pe baza unor invitatii pe care le vom distribui in citeva licee. Oaspetii vor fi insotiti de un grup de 300 de suporteri, care vor face deplasarea cu trenul. Acestia vor sta in peluza de linga tabela de marcaj, intr-un sector in care incap circa 500 de persoane" a anuntat presedintele Politehnicii, Cristi Starica.

Referitor la vasluieni, acestia traverseaza o perioada agitata, esecul de duminica, de pe teren propriu, cu Gloria Bistrita, involburind serios apele. Nemultumit, finantatorul Adrian Porumboiu a iesit la rampa, criticindu-l pe antrenorul Marius Lacatus. Mai mult, exista zvonuri care afirma ca fostul international ar putea ramine seful bancii "galben-verzilor" doar daca echipa sa obtine sase puncte in urmatoarele doua etape, joi, in Copou, apoi cu Rapidul, pe teren propriu, numele lui Mircea Rednic fiind vehiculat ca posibil inlocuitor al "Fiarei".

 Negocierile privind legitimarea fundasului Salif Nogo, fost la Otelul sint foarte avansate, existind sanse ca jucatorul din Burkina Faso sa semneze astazi un contract pe un an si jumatate.

Comentarii