"Noua Generatie" urca in top

joi, 27 septembrie 2001, 23:00
3 MIN
 "Noua Generatie" urca in top

Relativ nou infiintat, Fotbal Club "Noua Generatie" a obtinut, intr-un timp destul de scurt, un prestigiu remarcabil. Faptul ca printre membrii fondatori se numara Simionas, Bucu, Costas ori Ursu, fotbalisti de referinta ai anilor ’80, constituie o garantie, credibilitatea fiind intarita si de rezultate. Recentul titlu de vicecampioni nationali de juniori vine sa confirme faptul ca aici exista profesionalism si pasiune. Iar faptul ca o grupa de juniori de la "Noua Generatie" a cutreierat Europa, cu turnee in Belgia si Olanda, intareste ideea ca exista deschidere si mai ales forta financiara.
Pe aceasta linie s-a inscris si actiunea desfasurata de grupa de copii nascuti in anul 1990, care a efectuat un turneu de trei zile prin tara. Adversarii intilniti de "Noua Generatie" – echipa pregatita de Dan Cananau – au fost de prima mina, FC Arges (antrenor Ilie Barbulescu) si Steaua (antrenor Lajos Satmareanu) fiind cluburi puternice, cu performante remarcabile atit la seniori, cit si la nivel de copii si juniori. La Pitesti, fotbalistii de la FC "Noua Generatie" au disputat doua jocuri: 3-4 (2-0) in prima zi; 2-0 (2-0) in cea de-a doua zi. Partidele s-au disputat pe durata a doua reprize a cite 30 de minute, pe latul terenului, in echipe de cite 9 jucatori. Iesenii au lasat o buna impresie, primind aprecieri laudative din partea decanului de virsta al antrenorilor de la FC Arges, Leonte Ianovschi, tatal tehnicianului Mihai Ianovschi, care i-a descoperit si format pe Mutu si Neaga.
La Bucuresti, "Noua Generatie" nu a mai beneficiat de aceeasi atentie, clubul Steaua programind partida cu iesenii pe zgura, intr-o formula de 11 la 11 pe tot terenul. Infiintata abia de trei luni, grupa de copii pregatita de prof. Dan Cananau nu s-a acomodat cu dimensiunile terenului, rezistind numai pina la pauza, cind scorul era 2-0 pentru bucuresteni. Oboseala acumulata de turneul maraton, cu trei jocuri in tot atitea zile, si-a spus cuvintul, iesenii pierzind intilnirea cu 7-1.
Turneul nu ar fi fost realizat fara sprijinul principalului investitor al FC "Noua Generatie", Constantin Comanescu, care a asigurat conditii excelente pentru reusita. Demn de semnalat este si faptul ca directorii Scolilor nr. 9, 23, 11, 8, 40 si 42, precum si ai Liceelor "V. Alecsandri" si "D. Cantemir" au dat dovada de intelegere, la fel ca si conducerea Scolii "Petru Poni", de unde provin majoritatea fotbalistilor ce alcatuiesc grupa de copii nascuti in anul 1990. Turneul a fost realizat impreuna cu grupa de copii nascuti in anul 1988 de la AS Poli Unirea, pregatita de Marian Moldovan. Echipa care a cistigat titlul national in anul 1999 a obtinut rezultate foarte bune: 2-3 si 2-2 cu FC Arges (antrenor M. Ianovschi) si 0-0 cu Steaua (Vasile Aelenei), cel din urma meci pe acelasi impracticabil teren de zgura. (L.C.)
Transport gratuit la Vaslui
Doua autocare sint puse la dispozitia suporterilor echipei AS Poli Unirea pentru meciul de miine, de la Vaslui. Ambele vor pleca, in ziua meciului, unul de la stadionul din Copou (de la ora 8,30) si unul de la Sala Polivalenta (ora 9,00), transportul pina la Vaslui fiind suportat de catre club.
In rest, atmosfera in sinul lotului pare a fi calma, intreaga saptamina fiind dedicata, asa cum e si normal, pregatirii cu atentie a partidei contra principalei contracandidate la promovare. Bineinteles, datele vazute la partida de saptamina trecuta, de la Falticeni, se incearca a fi valorificate, contracarea punctelor forte si specularea deficientelor vasluienilor aflindu-se pe masa de lucru a lui Vasile Simionas, membru in CA al gruparii din Copou, si a conducerii tehnice. Atmosfera in lot este destul de optimista, gindul unei infringeri ocolind pe toata lumea. (OM)

Comentarii