Revansa pentru pacaleala din tur

vineri, 14 mai 1999, 23:00
3 MIN
 Revansa pentru pacaleala din tur

Titlul a aparut in "Pro Sport" in avancronica meciului Steaua – Gloria Bistrita. Se spune ca, siguri de victorie, stelistilor nu le venea sa le creada ochilor la sfirsitul meciului din tur faptul ca Gloria cistigase. Ca stelistii nu si-au luat revansa miercuri este cu totul alta poveste. Bine, bine, veti spune, in afara coincidentei "prenumelui" buzoienilor cu al bistritenilor, ce legatura are acest lucru cu meciul de astazi? Multa lume spune ca intimplarea prin care a trecut Steaua la Bistrita a patit-o si Poli la Buzau, acolo unde, in turul campionatului, Gloria a invins cu 3-0 intr-un meci in care 99% din iesenii apropiati de clubul din Copou ar fi mers pe un "2" solist. Argumente "sentimentale" in acest sens ar fi fost destule: amicitia mai veche dintre cele doua cluburi, sprijinul dat de Poli in sezonul trecut buzoienilor cind iesenii au contribuit din plin, prin rezultatele obtinute in finalul sezonului, la mentinerea Gloriei in esalonul doi, cedarea gratis a doi jucatori (Onut si Ancuta) pe ruta Iasi – Buzau si faptul ca o victorie in Cring i-ar fi facut pe ieseni mari favoriti in lupta pentru promovare. De iesit insa a iesit un scor de forfait pentru gazde si niste fete iesene perplexe…
Astazi insa Poli are prilejul de a-si mai indulci putin amarul dupa severa infringere din tur. Desi venita dupa o infringere "cu cintec", la Cimpina, acolo unde arbitrul Ioan Mironas a dat un adevarat recital pro-Chitu, si in ciuda problemelor financiare care parca nu mai au sfirsit, iesenii tintesc doar succesul, la capatul primei saptamini (din ultimele trei) fara greva. La capitolul "absente" in afara lui Urdaru, accidentat, astazi nu va putea evolua datorita cumulului de cartonase galbene Puscas. De asemenea ruperea mariajului Manole – Poli face ca acest capitol sa fie inchis pentru gruparea din Copou.
Referitor la oaspeti, care sint din nou antrenati de Leonida Nedelcu desi ultimul divort al acestuia cu Gloria a fost destul de agitat, ei nu pot avea griji in acest final de campionat daca vor cistiga meciurile de acasa. Totusi, ceva puncte din deplasare, ca "paratraznet", nu ar strica in ipoteza unui accident la Buzau. Plusind si cu faptul ca recent a fost stirnita si o usoara tevatura legata de o propunere facuta lui Leonida Nedelcu de preluare a conducerii tehnice a lui Poli nu este exclus ca buzoienii sa-si vinda scump pielea in Copou.
Asadar, sint premise pentru un meci destul de animat.
Inaintea etapei de astazi, Poli ocupa locul 3 cu 46 de puncte (+4 la adevar) iar Gloria locul 11, cu 39 de puncte (-3 in clasamentul adevarului).
Formatiile probabile:
Poli – Cimpeanu – Paraschiv, Amarandei, Petrache – Gavrilescu, Serban, Botan, Ionescu, Bordeanu – Corjan, Cojocaru.
Gloria – A. Stoian – Tudose, Constantin, Lambru, V. Stan – Nita, Petre, I. Radu, D. Lacatus – Elisei, Nicolae.
Arbitrii partidei sint: Catalin Corcescu – Ispas Cojocaru, Paul Terteleac.
Observator FRF: Marin Lazarescu.
Celelalte meciuri ale etapei: Precizia Sacele – Sportul Studentesc (in tur, 0-2);
Laminorul Roman – Chindia Tirgoviste (2-0); Rocar Bucuresti – Metrom Brasov (1-2);
Cimentul Fieni – Nitramonia Fagaras (0-2); Dacia Braila – Tractorul Brasov (1-2); Rulmentul Alexandria – Petrolul Moinesti (0-1); FC Brasov – Dunarea Galati (1-1); Midia Navodari – Poiana Cimpina (1-1). (Ovidiu MINEA)

Comentarii