Rugbiul iesean ramane in Superliga

Subtitlu

marți, 18 decembrie 2012, 21:34
2 MIN
 Rugbiul iesean ramane in Superliga

Asa cum am anuntat in numarul precedent, ieri a avut loc la sediul CS Politehnica o sedinta de doua ore si jumatate, in care s-a discutat problemele echipei de rugby, la care federatia de specialitate a fost reprezentata de antrenorul federal, Petre Ianusevici. S-a facut o analiza a comportarii echipei Poli Agro Unirea, care a evoluat in acest an in esalonul de elita a tarii, Superliga CEC – Bank, retrogradand, din pacate, la finele acestui sezon. Cel mai important fapt este ca, gruparea condusa de prof. Leonida Antohi a primit, din partea Federatiei, o invitatie de a participa in Superliga si in sezonul 2013, urmare a iminentei retrageri a gruparii CSO Pantelimon, nou promovata in acest an. Reamintim ca, in sezonul incheiat, Poli Agro Unirea Iasi s-a clasat pe locul opt (ultimul) si a retrogradat in Divizia Nationala, cedand locul castigatoarei DN, CSO Pantelimon. Pentru completarea tabloului Superligii, trebuia disputat un baraj intre "U" Cluj (locul VII in Superliga) si Stiinta Petrosani (locul II in DN), meci care nu s-a mai dsputat intrucat gruparea din Valea Jiului a renuntat la participarea in Superliga. Intrucat asa se va intampla si cu CSO Pantelimon, FR Rugby si-a exprimat, prin intermediul lui Petre Ianusevici, dorinta ca Iasul, centru de mare traditie in rugbiul national sa fie reprezentat la cel mai inalt nivel. Directorul CS Politehnica, Leonida Antohi, nu a dat un raspuns imediat, fiind preocupat de reorganizarea sectiei si a echipei care – reamintim cu regret – cu catva timp in urma – l-a pierdut pe managerul si antrenorul Constantin Verives, trecut in lumea umbrelor. Conform unui comunicat remis de CS Politehnica, in sedinta de ieri, s-a discutat despre reorganizarea activitatii de perfomanta la sectie si evaluarea locului de jucatori, luandu-se decizia ca un numar de cinci rugbisti tineri, care nu prind echipa, sa fie cedati cu titlu de imprumut la campioana nationala U19, echipa din Gura Humorului. Va urma, bineinteles, o completare adecvata a locului, principalele criterii fiind disciplina, atasamentul fata de club, unitatea colectivului si, eliminarea jucatorilor "smecheri".

In privinta staff-ului managerial si tehnic, dintre solutiile luate in discutie, s-a decis ca noul manager al echipei sa fie Bogdan Saramet, fost rugbist la Poli Agro Unirea, pe post de aripa si fost subprefect. Antrenor principal va fi, in continuare, Ioan Iftode, ajutat de secundul Ioan Tibichi, staff-ul echipei find completat de medicul Vladimir Poroch si kinetoterapeutul Ion Mititelu.

In ceea ce priveste viitorul echipei, Leonida Antohi a spus ca, pana pe 7 ianuarie 2013, se va decide daca Poli va evolua in Superliga, in functie de posibilitatile de intarire a lotului. O alta veste buna pentru rugbiul iesean este aceea ca sunt mari sanse ca dintre cele patru centre olimpice pentru pregatirea sperantelor (16-17 si 18-19 ani), unul sa aiba sediul la Iasi, conform promisiunii facute de Petre Ianusevici. Ar fi o buna oportunitate, pe viitor, ca acei mai buni dintre  tinerii rugbisti din zona Moldovei sa evolueze la clubul iesean.

Comentarii