S-a reaprins flacara sperantei

joi, 05 mai 2011, 22:34
3 MIN
 S-a reaprins flacara sperantei

Politehnica: Dawson (16 puncte, 4×3), McCullough (16, 2×3), Kabengele (32, 4×3), Amarghioalei (17, 3×3), Nicolae (15, 3×3) apoi Huludet (9) si Marinkovic.

BC M. Ciuc: Hannah (18, 3×3), Tucker (16), Samoila (9, 1×3), Levine (22), Coleman (16) apoi Rosu (6, 2×3) si Huffman (3).

Condusa cu 2-0 dupa primele partide din duelul retrogradarii disputate la Miercurea Ciuc, echipa ieseana de baschet masculin a reusit sa echilibreze situatia dupa ce a cistigat ambele jocuri de pe teren propriu. Daca miercuri Politehnica si-a spulberat adversarul, succesul de aseara s-a conturat mai greu insa a fost unul pe deplin meritat. In fata unei echipe care a tratat mult mai serios lucrurile, iesenii au reusit sa faca un meci destul de bun si chiar elaborat pe alocuri iar ceea ce a contat cel mai mult a fost din nou inspiratia la aruncarile de la distanta. Obisnuiti cu recordurile la numarul de cosuri de trei puncte incasate in acest sezon, ciucanii nu s-au dezmintit nici aseara iar Politehnica a avut 16 reusite (a doua performanta a campionatului si cea mai buna a ei), mai ales in conditiile unui procentaj excelent (47%).

Debutul intilnirii n-a fost favorabil studentilor in conditiile in care eroii din ziua precedenta si-au pierdut din spor. Daca Dawson n-a avut aceeasi vigoare a raidurilor si si-a asumat mai mult rolul de conducator de joc, Amarghioalei si-a testat des mina la aruncari dar fara succes. Asa ca oaspetii au trecut la cirma jocului pe seama oamenilor de sub panou: Levine a fortat patrunderile iar Coleman a strins multe recuperari (18 in total) si a punctat des. Intrarea lui Huludet a dinamizat defensiva, alaturi de Nicolae, iar sfertul secund a adus avantaj Politehnicii pe reusitele pivotului iesean (pragmatic si precis) dar si ale lui McCullough, reinviat dupa citeva meciuri mai putin reusite. Desi amenintat cu eliminarea ciucanul Hannah a fost pastrat in teren pentru ca meciul inca era departe de deznodamintul final si americanul si-a luat rol de marcator. Dar baietii lui Costel Moscalu n-au cedat iar in scena a aparut brusc Kabengele, la fel ca in ziua precedenta, care a mentinut gazdele la conducere cu trei cosuri de la distanta si 15 puncte marcate in sfertul trei. Concluziile au fost lasate pentru ultimul act insa iesenii au pus repede piciorul in prag cu o suita de reusite de trei puncte marca Amarghioalei si McCullough, care au dus diferenta la 78-62 (’37). Intr-un picior, Dawson a punctat si el prin acelasi procedeu iar ciucanii n-au mai avut de ales pe final si au cautat sa fragmenteze jocul. Ori de situatie a profitat la maxim acelasi Kabengele, care "si-a facut rost" de mai multe aruncari libere cu care a devenit cosgeterul intilnirii.

Dupa patru partide scorul general al duelului ieseano-ciucan a devenit 2-2 asa ca meciul decisiv se va juca duminica la Miercurea Ciuc. In conditiile in care echipa care pierde duminica retrogradeaza dar va mai juca cu CSU Brasov meciuri de clasament pentru locurile 15-16 (pe sistem doua victorii din trei partide), suporterii ieseni isi doresc ca partida de aseara sa fi fost ultima de pe teren propriu a favoritilor in acest sezon.

Celelalte rezultate de ieri: Gaz Metan Medias – U-Mobitelco Cluj 78-84 (scor general 2-2), Steaua Bucuresti – Asesoft Ploiesti 81-85 (scor general 1-3)

Comentarii