Sansa uriasa pentru Rapid

joi, 24 iulie 2003, 23:00
2 MIN
 Sansa uriasa pentru Rapid

Daca echipa campioana a Romaniei ar elimina pe Anderlecht Bruxelles, ar avea o sansa mare de a trece in faza grupelor Ligii Campionilor. Aceasta nu pentru performantele echipei giulestene sau ale fotbalului romanesc de club, ci datorita cotei ridicate a echipei belgiene, invingatoarea dublei Rapid – Anderlecht fiind desemnata cap de serie pentru tragerea la sorti a turului III preliminar, care are loc astazi. O situatie similara a inregistrat si campioana de anul trecut, Dinamo, care a beneficiat de pozitia superioara a unei alte echipe belgiene, FC Bruges. In turul III, Dinamo ar fi putut juca impotriva formatiei ucrainene Sahtar Donetk. Din pacate, insa, nu s-a intimplat asa, din motivele cunoscute: Bruges a eliminat pe Dinamo cu 3-1, 1-0.
Cei 16 capi de serie ai tragerii la sorti a turului III preliminar sint, in ordinea coeficientilor UEFA, Lazio, Deportivo La Coru?a, Celta Vigo, Galatasaray Istanbul, Borussia Dortmund, Chelsea, Celtic Glasgow, AEK Atena, Dinamo Kiev, Ajax Amsterdam, Newcastle United, Glasgow Rangers, Sparta Praga, Olympique Marseille, Lokomotiv Moscova si Anderlecht Bruxelles. In cazul in care Rapid ar trece de Anderlecht, ar putea da, totusi, de formatii puternice ca Bruges, Benfica Lisabona sau Rosenborg Trondheim, dar si de adversari accesibili (Grazer AK, FC Copenhaga, Maccabi Tel-Aviv sau MTK Budapesta)
Helesteanu nu se dezminte
Dupa ce a participat in anii trecuti la mai multe meciuri internationale, arbitrul iesean Anton Helesteanu si-a facut miercuri debutul la centru intr-o partida de Liga Campionilor. Singurul arbitru FIFA din istoria orasului a condus partida dintre campioana Bosniei-Hertegovina, FK Leotar, si cea a Luxemburgului, CS Grevenmacher (2-0). Helesteanu nu si-a dezmintit porecla avuta in tara, „Domnul Cartonas”, eliminind vedeta gazdelor, Milenkovic, in prima repriza, la scorul de 1-0. A urmat o dominare a luxemburghezilor, golul care a desemnat viitoarea adversare a Slaviei Praga in Liga Campionilor cazind pe final. Din cauza eliminarii dictate de Helesteanu, Milenkovic nu va putea juca in prima partida cu cehii. Din primele informatii, prestatia ieseanului a fost catalogata drept foarte buna. (OM)

Comentarii