Se apropie „Six Nations”

vineri, 21 ianuarie 2011, 22:57
1 MIN
 Se apropie „Six Nations”

Competitia de rugby Turneul celor Sase Natiuni (Six Nations) debuteaza pe data de 4 februarie 2011 cu meciul dintre Tara Galilor si Anglia. Emotiile sint mari, cu atit mai mult cu cit ambele echipe au pierdut in ultima saptamina jucatori importanti din cauza accidentarilor. Six Nations Championship, care pina in anul 2000 se numea Five Nations, din cauza faptului ca Italia nu participa, a pornit de la confruntarile amicale dintre Anglia si Scotia, din anul 1871. Celelalte patru selectionate s-au alaturat progresiv, pentru ca astazi sa reprezinte unul dintre cele mai asteptate evenimente anuale ale rugbiului.
Sistemul de joc este simplu. Fiecare echipa joaca cu fiecare doar o data, iar alternanta gazde-oaspeti se face la un an de zile. In afara de marele premiu, exista si alte titluri, cel mai interesant dintre acestea fiind, fara indoiala, ”Lingura de lemn”, dinstinctie acordata nationalei cel mai slab clasate la finalul competitiei.
De asemenea, de-a lungul timpului, in cadrul 6 Nations Championship s-au dezvoltat si alte competitii: Calcutta Cup (intre Anglia si Scotia), Trofeul Millennium (la meciul dintre Anglia si Irlanda) si Premiul Giuseppe Garibaldi (Franta si Italia). In prima etapa, se vor intilni Tara Galilor cu Anglia, pe 4 februarie, apoi a doua zi vor avea loc jocurile Italia – Irlanda si Franta – Scotia. (AGERPRES)

Comentarii