Se mai joaca

miercuri, 26 mai 2004, 23:00
2 MIN
 Se mai joaca

in mansa secunda a turului doi din play-off-ul Diviziei A de baschet masculin
UPA: Iglin 6 (2X3), Nanescu 24 (2X3), Colesnicov 8 (2X3), Murgoci 13, Lobanov 8. Au mai jucat: Anghel 14 (1X3), Fl. Moscalu si Nicolae 5.
Elba: Bocka 16 (2X3), Viciu 18 (3X3), Safar 6, Raducanu 7 (1X3), Paltinisanu 25. Au mai jucat: Miron, Czmor si Argintaru.
Dupa trei infringeri din tot atitea partide disputate contra timisorenilor in acest sezon, Universitatea „Petre Andrei” si-a dorit un succes si l-a reusit ieri la Polivalenta, chiar daca aceasta victorie ii obliga pe ieseni la o noua deplasare chinuitoare, simbata, pentru partida decisiva a semifinalei grupei 5-8. Si chiar daca dorinta de victorie a gazdelor a fost permanenta, cursul partidei nu le oferea prea multe sperante la un final fericit, atita vreme cit Elba a preluat decisiv conducerea spre sfirsitul primului sfert si parea s-o tina asa pina la capat. Momentul cheie al intilnirii s-a consumat insa in debutul sfertului patru, atunci cind o altercatie intre Iglin si Bocka (care a fost pe punctul de a degenera chiar si in tribuna) le-a adus descalificarea celor doi conducatori de joc. Ca sirbul conteaza enorm pentru echipa sa a fost usor de sesizat in conditiile in care studentii au recuperat deficitul de pe tabela (54-58 in acel moment) si s-au impus intr-un final de foc. Destul de echilibrata in prima parte (cind Nanescu a reusit sa contrabalanseze o suita de aruncari de trei puncte ale oaspetilor), intilnirea i-a gasit pe timisoreni cu avans de patru puncte la pauza, dupa o perioada in care toti cei trei pivoti ieseni, Murgoci, Lobanov sau Anghel, s-au „remarcat” prin citeva ratari monumentale in contrapartida cu pragmatismul etalat de omologul lor, Paltinisanu. Dezastros a fost apoi sfertul trei, cind vreme de sapte minute gazdele n-au reusit sa inscrie decit trei aruncari libere prin Murgoci. Timisorenii s-au distantat, Mitica Anghel a mai dres busuiocul insa Bocka a aruncat „de la gara” in ultima secunda a timpului regulamentar si a pastrat tabela la 51-58. Sfertul patru a inceput echilibrat, cu Iglin in mina de la trei puncte insa socul eliminarii celor doi conducatori a rasturnat situatia. Nanescu a preluat prerogativele de play-maker si el avea sa faca si jocurile pe seama actiunilor individuale, dupa ce iesenii au intrat in criza de efectiv datorita eliminarii dictate pentru Anghel si Murgoci. „Nu ma deranjeaza ca mai avem un drum de facut la Timisoara ci ma bucur ca am invins.” – a spus la final antrenorul Petre Magurean, care trage nadejde ca ar putea repeta istoria si pe Bega atita vreme cit este foarte posibil ca jucatorii descalificati ieri sa fie suspendati pentru partida de simbata.
Tot ieri s-au disputat si mansele cu numarul trei din semifinalele pentru locurile 1-4, Asesoft Ploiesti si Dinamo-Erbasu Bucuresti obtinind deja calificarile in finala dupa ce au dispus de CSU Sibiu (scor 82-67) respectiv Rompetrol Bucuresti (scor 104-72). (Lucian MINUT)

Comentarii