Setea de revansa

sâmbătă, 10 februarie 2001, 00:00
2 MIN
 Setea de revansa

Primele doua meciuri disputate in returul campionatului au adus pentru voleibalistele de la Penicilina Iasi o victorie pe teren propriu, 3-0 cu Universitatea Craiova si o infringere in deplasare, 1-3 cu Unic Piatra Neamt. Daca succesul de pe teren propriu, in fata oltencelor, a fost fara dubii, Universitatea rezistind pe teren doar trei sferturi de ora, meciul de la Piatra Neamt a fost unul "cu cintec", asa cum au fost multe dintre cele disputate de echipa locala Unic pe propiul teren in acest campionat. Desi mai multe echipe s-au plins ca la Unic se arbitreaza "ca la Ceahlaul", adica se trage pe fata cu nemtencele, federatia nu a luat nici o masura si circul continua. Penicilina a fost etapa trecuta si ea victima a manierei bizare de arbitraj, caci, dupa ce a obtinut primul set, a avut parte numai de piedici din partea "cavalerilor in alb", de fiecare data cind incerca sa se desprinda in cistigatoare. Asa ca Unic a cistigat in cele din urma cu 3-1, in fiecare set cu o diferenta de numai 3-4 puncte, iar iesencele au plecat de la Piatra Neamt convinse ca ar fi putut juca si o saptamina fara sa cistige, in conditiile unui arbitraj atit de partinitor…
Poate tocmai de aceea dorinta lor de revansa si victorie va fi mai mare astazi, in meciul de pe teren propriu cu RATB. O partida in care, in mod normal, nu se poate pune problema invingatoarei, tinind cont de diferenta de valoare dintre cele doua combatante. RATB era in urma cu doi-trei ani una dintre cele mai puternice echipe din tara, ajungind sa cistige si un titlu de campioana cu Costinel Stan pe banca tehnica. A urmat, insa, o perioada foarte dificila din punct de vedere financiar, sponsorii au disparut, echipa s-a destramat, Costinel Stan a plecat la Rapid, iar RATB a ajuns sa traiasca mai mult din amintiri, fiind una dintre candidatele serioase la retrogradare.
Cu toate acestea in meciul tur, de la Bucuresti, RATB a invins Penicilina cu 3-1, intr-un meci despre care antrenorul iesencelor, Nicu Roibescu, spunea ca "puteam sa-l cistigam foarte usor daca ne concentram putin". Penicilinei i-a lipsit atunci, insa, luciditatea in joc, s-a pierdutcu firea siin cele din urma s-a vazut intrecuta de o echipa ambitioasa, dar fara veleitati deosebite. A fost una din cele doar trei victorii obtinute pina acum in campionat de RATB, echipa aflata pe penultimul loc in clasament. Poate ca acesta va fi un motiv in plus pentru fetele lui Nicu Roibescu ca astazi sa-si doreasca o victorie cit mai clara. Din sextetul gazdelor lipseste in continuare Laura Dulcianu, aflata in perioada de refacere dupa ruptura de ligament suferita toamna trecuta, dar celelalte jucatoare sint in forma foarte buna si fara probleme medicale.
Celelalte meciuri ale etapei sint: Rapid – Dinamo; Braiconf Braila – Unic Piatra Neamt; Astral Sibiu – CSU Metal Galati; Universitatea Bacau – Universitatea Craiova, Dacia Pitesti – Gaz Metan Tirgu Mures. (Ion TEODOR)

Comentarii