Simplu ca si cum ai trage aer in piept

luni, 05 noiembrie 2001, 00:00
3 MIN
 Simplu ca si cum ai trage aer in piept

Nici macar in etapa a cincea din divizia A la volei feminin, in meciul cu Penicilina, sibiencele nu au reusit sa cistige vreun set, pierzind cu 0-3, rezultat cu care s-a obisnuit inca de la inceputul sezonului. De aceasta data, avind avantajul terenului propriu, CSU Astral a jucat ceva mai bine decit in precedentele partide, dar de acolo si pina la a se ridica la pretentiile primei ligi este departe.
Gazdele nu au putut marca mai mult de 16 puncte intr-un set, desi pe parcursul partidei, e drept pentru putin timp si in rare momente, au condus si au jucat chiar de la egal la egal cu echipa ieseana. Practic, blocate bine la fileu, iesencele au pacalit fragila echipa sibiana cu mingi usoare, cu toate ca fostul antrenor Marius Gheorghita a fost prezent la meci si chiar a mai dat indicatii jucatoarelor. "Primul si ultimul set au fost chiar bune pentru noi. Nu mai este vorba de antrenamente, ci de experienta, ceea ce le lipseste unor jucatoare. Avem o forta de atac mica si ne trebuie un coordonator de joc", a declarat Ioan Berghea, cel care a ramas sa se ocupe de echipa sibiana. Au jucat echipele:
CSU Astral: Topala, Pojoga, Neaga, S. Marian, Stroescu, Talaba, Radulet, Calugar, Boar.
Penicilina: Dochia, T. Popa, A. Popa, Formagiu, Androhovici, Melinte, Cantoreanu, Bordeianu.
Celelalte rezultate ale etapei au fost: RATB – Oil Terminal Constanta 3-0; Rapid – Universitatea Cluj 3-1; Gaz Metan Tg. Mures – Unic Piatra Neamt 3-0; CSU Metal Galati – Dacia Pitesti 3-1; Dinamo – Universitatea Bacau 2-3.
Etapa viitoare (10 noiembrie ): Penicilina – CSU Metal Galati; Oil Terminal Constanta – Universitatea Bacau; Dacia Pitesti – Dinamo; Unic Piatra Neamt – CSU Astral Sibiu; Universitatea Cluj – Gaz Metan Tg. Mures; RATB – Rapid. (Ovidiu BUFNILA)
Clasament
1. Bacau 5 5 0 14-7 10
2. Galati 5 4 1 14-6 9
3. RATB 5 4 1 12-5 9
4. Dinamo 5 3 2 13-7 8
5. Tg. Mures 5 3 2 11-7 8
6. Unic 5 3 2 9-6 8
7. Penicilina 5 3 2 12-9 8
8. Dacia 5 3 2 10-8 8
9. Rapid 5 1 4 7-13 6
10. Constanta 5 1 4 4-12 6
11. "U" Cluj 5 0 5 3-15 5
12. Sibiu 5 0 5 0-15 5
$ Doar o medalie pentru sahisti
Alina Motoc, cea mai bine clasata ieseanca la CM din Spania
Vineri s-au terminat in Spania Campionatele Mondiale de sah pentru copii cu virste intre 10-18 ani, acolo unde Romania a reusit pina la urma sa cucereasca o medalie de argint. Intr-o competitie de mare amploare, cele 75 de tari participante inscriindu-se la cele zece categorii cu 819 sportivi, dominatia a fost cea a sahistilor asiatici, investitiile in aceasta disciplina anuntindu-i ca mari favoriti si la editiile viitoare. Din cei treisprezece concurenti din Romania, doar bucuresteanca Cristina Calotescu a reusit sa urce pe treapta secunda a categoriei 18 ani, in urma unei sportive din Georgia care a avut o singura ratare in cele unsprezece runde programate, relativ bine prezentindu-se si Sabina Foisor (locul 8 la categoria 12 ani) respectiv Constantin Lupulescu (locul 5 la categ. 18 ani). Cea mai consistenta participare a apartint iesenilor de la AS Iasitel, care s-au prezentat cu cinci sportivi in Spania, antrenorul Vasile Manole fiind si antrenorul delegatiei romane. Daca fosta campioana mondiala Alina Motoc a terminat concursul categoriei 16 ani pe locul 8 (dupa ce a reusit doua victorii in ultimele doua runde), in grupa baietilor de 10 ani Cristian Chirila a venit pina pe locul 13. In fine, Smaranda Padurariu a venit pe locul 15 la categoria 14 ani, Iosefina Paulet pe locul 28 la 12 ani, iar Oana Miron pe locul 28 la 18 ani. Cea de-a sasea prezenta ieseana in Spania a fost cea a Cameliei Ciobanu, sportiva antrenata de Catalin Navrotescu la CS Politehnica reusind sa termine concursul pe locul 14 la categoria 16 ani. "Am anticipat ca va fi foarte greu, in conditiile in care asiaticii domina din ce in ce mai mult, pentru ca fac investitii enorme in copii. China, de exemplu, a anuntat ca in doi trei ani vrea sa domine toate categoriile de virsta. Foarte pregatiti au venit si sahistii din fosta Uniune Sovietica, georgienii reusind sa cistige patru medalii de aur. Se practica acum participarea sportivilor la turnee in compania antrenorilor personali, lucru care si-a dovedit utilitatea si in cazul nostru, singura medaliata, Cristina Calotescu, fiind insotita in Spania de antrenorul ei." – ne-a declarat Vasile Manole, tehnicianul celor de la AS Iasitel si a loturilor nationale de juniori. (Lucian MINUT)

Comentarii