Stan il inteapa pe Nichita!

joi, 02 septembrie 2004, 23:00
3 MIN
 Stan il inteapa pe Nichita!

Presedintele lui Poli Iasi, Marius Stan i-a recomandat ieri public presedintelui CA, Gheorghe Nichita, sa se cenzureze atunci cind face declaratii! „Declaratiile de la sfirsitul meciului cu Argesul au incins atmosfera si au amplificat perioada agitata cauzata de lipsa de puncte. Trebuie sa avem suficienta maturitate si sa invatam sa nu mai dam declaratii imediat dupa terminarea meciurilor, cind o vorba aruncata necontrolat poate sa stirneasca valuri serioase si sa raneasca. Eu de aceea evit sa comentez la finele partidelor. Cu mai multa diplomatie eram feriti de lucrurile ce au involburat atmosfera la nivelul vestiarului in aceste zile” a spus Stan, a carui aluzie la adresa primarului Nichita, ce a cerut demisia antrenorului Vasile Simionas la finele meciului cu Argesul, a fost mai mult decit stravezie. Presedintele a continuat exprimindu-si increderea in antrenorul Vasile Simionas: „Judecata e clasamentul, restul e poezie. Daca avem puncte, avem si liniste. Totusi, chiar si in situatia actuala, imi manifest increderea in Simi, care nu are nevoie de confirmare sau stampila mea CTC pentru a demonstra ca este un antrenor valoros. Nu eu sint salvatorul lui”. Stan a mai adaugat ca „datoriile fata de jucatori reprezinta o stare naturala”. La aceasta ora, Poli are restante contractuale de circa 50 000 $ fata de jucatori. O parte din acestea se spera a fi achitate atunci cind se va gasi un sponsor principal. „Pina la finele turului, vom colabora cu Omniasig, ce plateste o suma modica. Apoi, speram intr-un raspuns pozitiv de la societatea Cotnari, cu care tratam incheierea unui contract de 150 000 $ pe an pentru inscriptionarea tricourilor” a declarat Stan.
Contraatacul lui Simionas
Umilit declarativ in ultimele zile, antrenorul lui Poli, Vasile Simionas a contraatacat ieri. „Mi se pare nefiresc sa se ceara schimbarea mea dupa doua remize cu adversari mai galonati decit Iasul, asa cum sint Craiova si Argesul, mai ales tinind cont de conjunctura in care am lucrat. La meciul cu Argesul nu am gresit nimic. Nu am fost antrenor, ci doctor! Ce sa fac? Sa impiedic cele 3 accidentari ca sa pot face inlocuirile pe care le doream?” Tehnicianul a mentionat ca „e normal ca domnul Nichita sa fie suparat, datorita rezultatelor, insa cred ca era mai bine sa avem o discutie fata in fata. Daca se vrea ca eu sa fiu tap ispasitor, solutia e simpla: sa ma demita! Dar sa stiti ca nu eu am fost cel care nu a respectat prevederile contractului pe care l-am semnat cu Poli, conducerea nerespectindu-si obligatiile!”.
Simionas a intrat in detalii, spunind ca a fost nemultumit atit de modul in care a fost alcatuit lotul, de conditiile de pregatire avute inainte de sezon dar si de faptul ca nu a primit nici un ban din contractul pe acest an (n.r. – 25 000 $), desi termenul limita de achitare a primei rate (5000 $) a fost depasit. In ceea ce priveste randamentul echipei in startul sezonului, concluziile antrenorului sint: „Eu am constiinta impacata. Nu sint multumit de punctele acumulate, dar nici nu pot sa spun ca sint nesatisfacut de jocul echipei, care e departe de a fi penibil. Cu putina sansa, la aceeasi munca pe care am prestat-o, puteam avea acum 6-7 puncte si poate eram privit ca un erou. Cu mine sau fara mine, echipa va juca pe viitor din ce in ce mai bine, chiar daca nu pot spune acum cind echipa va deveni suta la suta omogena, pentru ca nu s-a descoperit nici o formula in acest sens”. (Ovidiu MINEA)
„Ciini” neseriosi
Presedintele lui Poli Iasi, Marius Stan i-a etichetat drept neseriosi pe conducatorii lui Dinamo! „Una din conditiile transferului lui Cristea la Dinamo era rezolvarea situatiei burkinezului Salif Nogo, de a carui trecere in Copou raminea sa se ocupe clubul bucurestean. Nu am parafat acest lucru in contract pentru ca am crezut ca e suficient un „gentlemen agreement”. Au trecut insa luni, nu zile sau saptamini si nimic nu s-a realizat. Cred ca cei de la Dinamo sint neseriosi in aceasta privinta” a spus Stan. (OM)

Comentarii