Studentii vizeaza revenirea pe podium

vineri, 10 aprilie 1998, 23:00
2 MIN
 Studentii vizeaza revenirea pe podium

Cea mai interesanta partida a etapei a 12-a si, probabil, una din cele mai asteptate intilniri din intreg campionatul se joaca astazi in Sala Polivalenta din Iasi. Liderul clasamentului primei serii valorice a campionatului , CSU Forest Sibiu, va intoarce vizita celei mai iubite echipe a Iasului, Politehnica Moldrom Iasi. Asa cum ne-au obisnuit in ultimul timp, prin prisma clasamentului, studentii sint protagonistii unui nou derby. Intilnirea se anunta deosebit de interesanta, ambele combatante tintind victoria, o victorie care le poate consolida locurile din clasament. O infringere a oaspetilor ii poate costa pierderea fotoliului de lider (in cazul cind Dinamo cistiga intilnirea cu Erbasu Steaua), in timp ce iesenii pot reveni pe podium, daca BRD Ploiesti pierde (firesc) pe terenul constructorilor de la SOCED.
Daca studentii vor reusi sa repete evolutia din tur (cind au pierdut cu scorul de 93-83), ei nu pot sa nu aspire la cele doua puncte acordate la victorie. Din nou, esential va fi modul in care gazdele vor reusi sa joace faza defensiva, pentru a impiedica oaspetii sa arunce de la distanta, echipa sibiana fiind recunoscuta pentru foarte numeroasele reusite de acest gen ale recordmanilor Munteanu si Pelger. De urmarit va fi insa si evolutia pivotului de clasa Elemer Torday, precum si aparitiile surprinzatoare sub panou ale extremei de origine sirba, Bubanja. Mai mult ca sigur ca antrenorul principal al gazdelor, Dragan Petricevic, un specialist al jocului in aparare, a pregatit acest meci cu atentie.
"Va fi o partida foarte dificila, asta si datorita mizei. O victorie este foarte importanta pentru ambele echipe si, de aceea, rezultatul final este imprevizibil. Atu-ul nostru este forma buna din ultima perioada si faptul ca evoluam in fata propriilor suporteri. Adversarii nostri formeaza o echipa sudata, cu jucatori experimentati, care evolueaza de mult timp impreuna. Sper sa ne impunem." – ne-a declarat tehnicianul iesean.
Iata si cele doua formatii:
Poli Moldrom – Anghel, Popa, Gheorghiu, Doros, Sestopal, Moscalu, Burlacu, Vrinceanu, Murgoci, Mirisevschi si Savin (antrenori Dragan Petricevic si Petre Magurean).
CSU Forest – Alecu, Bubanja, Kovacs, Munteanu, Torday, Pelger, Lepadat, Spinu, Pteancu (antrenor Mircea Vulc).
Partida va fi arbitrata de cuplul: Gabriel Roceanu (Bucuresti) – Marian Oprea (Brasov).
Celelalte partide ale etapei a 12-a: SOCED Bucuresti – BRD Ploiesti (59-70); Herlitz Mobex Tg. Mures – Carbochim Cluj (72-73); Erbasu Steaua Bucuresti – Dinamo Bucuresti (84-96) (grupa 1-8) ; Elba Timisoara – CSU Galati (80-65); Sportul Studentesc Bucuresti – Romradiatoare Brasov (66-74); West Petrom Arad – Rapid Bucuresti (79-72); "U" Sanex Cluj – Farul Constanta (69-72) (grupa 9-16). (Lucian MINUT)

Comentarii