Terminatorul Barbu

joi, 03 mai 2001, 23:00
3 MIN
 Terminatorul Barbu

Etapa a XXIII-a a Diviziei A pare, disputata in cursul zilei de miercuri, pare una obisnuita, daca ne gindim ca gazdele au cistigat sapte din cele noua echipe gazda si-au adjudecat victoriile. Singurele puncte pentru oaspeti au fost obtinute de Foresta la Galati si (surpriza mare!), Astra Ploiesti pe stadionul Giulesti. Aceasta nu inseamna ca putem cataloga aceasta runda drept neinteresanta, existind destule puncte de interes, pe care in numarul de ieri, datorita orei inaintate de incheiere a etapei si a spatiului redus, nu le-am putut consemna.
Cloul zilei a fost, desigur, meciul de la Ploiesti, dintre Petrolul si Dinamo. A fost o partida extrem de disputata, cele doua echipe nemenajindu-se, in ciuda zvonurilor de blat care se vehiculau anterior. Dinamo nu a jucat rau, dar a platit tribut unei defensive svaiter, depasita in permanenta de rapizii Orlando, Costescu si Todoran. A cistigat, pe merit, Petrolul cu 3-1, ceea ce reduce substantial sansele la titlu ale fotbalistilor dinamovisti. Seara, Steaua si-a adjudecat pe merit victoria in fata universitarilor craioveni, chiar daca oltenii au motive serioase de a contesta unele erori grave de arbitraj. La pauza, scorul era de 1-0 pentru Steaua, prin golul marcat de Baciu (min. 21). Militarii au jucat intreaga repriza secunda in zece oameni, datorita eliminarii lui Radu Niculescu, dar, la cinci minute dupa pauza, a vazut cartonasul rosu si craioveanul Danciu. Celalalt Niculescu, Claudiu, a ratat o ocazie monumentala de egalare, in debutul reprizei secunde, dar s-a revansat printr-un gol superb citeva minute mai tirziu. In min. 62, arbitrul Marian Salomir a acordat un penalty inexistent gazdelor, ratat de Claudiu Raducanu. Din fericire pentru suporterii ros-albastri, Craiova a obosit pe final, permitind Stelei sa inscrie de doua ori, prin Trica si Danciulescu.
Derbiul suferintei din Parcul cu Platani, National – Ceahlaul, a avut o desfasurare curioasa, Ceahlaul fiind umbra echipei ambitioase pe care o cunoastem. Evolutia modesta a nemtenilor, aflati intr-o situatie critica, a surprins pe multa lume, zvonurile deocheate neintirziind sa apara. Ele s-au amplificat in minutul 56, cind arbitrul Iosif Biro (probabil, nestiutor in ale circumstantelor meciului) a acordat un penalty pe degeaba nemtenilor. Axinia a ratat lovitura de pedeapsa, dar reactia celebrului "Pinalty" (Gigi Stefan, managerul Ceahlaului), n-a fost pe masura temperamentului sau binecunoscut. Sa fie, oare, voinicul de la Piatra sigur de schimbarea sistemului competitional?
In sfirsit, in Giulesti, Rapid si Astra s-au cam jucat de-a puia-gaia, astralii obtinind o remiza nevisata. Giulestenii au jucat cu un om in minus din min. 65, datorita eliminarii lui Frasineanu, iar in min. 72, tunarul giulestean Robert Nita a ratat o lovitura de la 11 m. Antrenorul rapidist Mircea Rednic a criticat executarea penaltiului de catre Nita, el stabilind inainte de meci ca o astfel de lovitura va fi executata de Barbu sau Pancu. Venind vorba de Barbu, acesta s-a remarcat printr-un atac intirziat foarte dur asupra lui Ciorea, tratat cu clementa de arbitrul iesean Toni Helesteanu. Piticul ploiestean a fost transportat cu salvarea la spital, suportind o dubla fractura de tibie si peroneu si devenind indisponibil pentru sase luni.
Dupa 23 de etape, in fruntea clasamentului golgeterilor conduce Marius Niculae (Dinamo) cu 16 reusite, urmat de Cursaru, Robert Nita si Claudiu Niculescu, cu cite 12.
Etapa viitoare (5-6 mai): FC Brasov – FCM Bacau (in tur, 1-1), Dinamo – Ceahlaul (3-3), Rocar – Petrolul (1-1), Gloria Bistrita – FC Arges (1-1), Foresta Suceava – Gaz Metan (1-1), Universitatea Craiova – Otelul Galati (1-1), FC National – Rapid (2-2), Astra Ploiesti – Steaua (3-1).

Comentarii