Time-out in cazul Popa

marți, 15 mai 2007, 21:05
5 MIN
 Time-out in cazul Popa

"In aceasta seara plec acasa! Bani nu cistig, performante nu pot sa fac pentru ca nu sint fonduri, acum s-a rupt si veriga importanta pe care o aveam cu publicul, datorita acuzelor de blat aparute la finalul meciului cu Farul. Normal este insa sa am o discutie si cu jucatorii, copiii mei, si cu domnul primar Nichita, pentru ca eu nu-l tradez cum l-au tradat altii" spunea ieri, in jurul orei 17,00, Ionut Popa, la stadion. Dupa o discutie de doua ore avuta in vestiar cu fotbalistii si presedintele Sorin Boca, in timpul careia a aparut si primarul Gheorghe Nichita, antrenorul a iesit ravasit, declarind: "Ma mai gindesc! 7-8 jucatori mi-au spus ca pleaca si ei daca plec eu, iar citiva ca nu se prezinta la ultimele doua jocuri! Am intrat in transa acum, nici nu stiu ce sa fac. Nu pot lasa echipa la greu, cum au facut altii. Nu stiu cit va mai dura pina sa iau decizia finala, eu sint un tip impulsiv".

Acuze pe SMS
Pentru a intelege complet ce s-a intimplat intre cele doua momente dar si criza ivita luni, trebuie prezentat filmul evenimentelor ultimelor zile, relatat de surse bine informate. Duminica, la finalul meciului cu Farul, persoana care a acuzat cel mai tare socul tirului din tribune a fost Leonard Naidin, ce a plins in vestiar, spunind conducerii ca vrea sa renunte la Poli. Popa, alaturi de Boca, l-a linistit pe jucator, antrenorul plecind insa acasa catranit. Citeva mesaje primite pe telefonul sau mobil, in care era acuzat ca a vindut meciul sau ca Boca a pariat pe victoria Farului, l-au intors pe dos pe antrenor, care nu a dormit toata noaptea, luni, in jurul prinzului el anuntindu-l pe Boca ca pleaca de la Poli. Nerecunoscuta oficial, supararea lui Popa era amplificata de faptul ca, recent, declinase o oferta foarte tentanta de la UTA, echipa orasului in care locuieste. "Refuz sa ma duc linga familie, la bani multi, ramin sa ma chinui aici, la distanta mare de casa, aduc si bani la echipa, totul numai pentru ca pun suflet, iar drept rasplata sint facut seful hotilor" , s-a destainuit mai tirziu, apropiatilor sai, antrenorul. Sefii Politehnicii si prietenii lui Popa din oras au incercat sa discute apoi cu antrenorul, insa acesta si-a inchis telefonul, stind in casa toata ziua, timp in care nu a schimbat nici o vorba nici cu fiica sa, Medamira, venita in Iasi pentru studii.

"Am facut blat cu Basescu"
Luni seara, in embargoul de comunicare autoimpus de seful bancii tehnice iesene au aparut citeva fisuri, el dialogind cu citeva persoane, inclusiv cu Boca, ce l-a vizitat noaptea acasa. Popa s-a mai calmat, insa nu a putut fi facut sa se razgindeasca. Ieri dimineata, antrenorul si-a luat ciinele si a stat circa doua ore pe terenul II din Copou, apoi s-a dus acasa si s-a odihnit dupa cele doua nopti albe. Intre timp, a fost bombardat de telefoane, foarte multe persoane, inclusiv jucatori ai Politehnicii, rugindu-l sa-si schimbe decizia. De aceea, cind a venit in Copou, dupa amiaza, discursul sau acuzator nu nu mai era la fel de inversunat: "Nu vreau sa fiu facut Cuza, vreau doar sa fiu respectat pentru munca si sacrificiile pe care le fac. Daca Poli cheltuia banii pe care i-a cheltuit Galatiul, Urziceniul sau Timisoara, puteam fi pusi la zid. Asa insa… Cum e posibil sa se spuna ca am facut blat cu Constanta? Doar cu Basescu, ca el e din Constanta si a fost duminica in Iasi. Am ramas la echipa pentru suporteri si ei m-au tradat. Tot timpul se vorbeste de blat, in ziare, dupa meciul cu Urziceniul, din tur, cu Timisoara, m-am saturat. Eu sint un tip dificil, asa ca daca am spus ca plec, plec!"

Nichita: "Macar sa injure pe bani"
In perioada in care Popa a discutat cu jucatorii, Toma, Miclea, Ciobanu, Onut, Branet si Buta numarindu-se printre cei care au apelat la coarda sentimentala a antrenorului, circa 20 de fani au aparut la stadion, scandind lozinci pentru sprijinirea antrenorului. Acestia s-au iritat atunci cind primarul Nichita, ce iesise ingindurat din vestiar, a relatat citeva dintre spusele fotbalistilor: "Toti sint foarte suparati pe ce s-a intimplat duminica deoarece nimeni nu a intrat in jocuri de culise. Grav e ca nu numai «Profesorul»,  ci si citiva fotbalisti vor sa plece. Jucatorii mi-au spus ca au fost injurati de cei pe care-i mai si ajutam sa mearga cu noi in deplasari si intra gratis la meci. Mi-au spus ca membrii galeriei sa-si plateasca bilet, macar sa fie injurati pe bani. In ceea ce-l priveste pe  «Profesor», nu am reusit sa-l conving sa se razgindeasca, sper sa reuseasca echipa mai mult. Daca vor aparea aceste plecari, se va dezintegra echipa. Probabil, asta e soarta Iasului!". Citiva suporteri, care au negat ca ar fi injurat jucatorii, au vrut chiar sa intre in vestiar, insa au fost opriti, spiritele calmindu-se dupa ce Boca a dialogat cu fanii. Apoi, a iesit Popa, care a discutat si el cu tifosii, ce i-au spus ca nimeni din galerie nu l-a injurat, contestatarii sai fiind citeva voci razlete. "Nu numai de mine e vorba. Si jucatorii sint curati, au jucat foarte bine in prima repriza si apoi au avut ghinion. Eu ma cert si cu Basescu si cu Iliescu pentru echipa!" a replicat antrenorul.

O noapte de reflectii
In conditiile in care Popa nu s-a dezechipat ieri, antrenamentul Politehnicii a fost coordonat de "secundul" Narcis Ciocirlan. Dupa usoara alergare efectuata, capitanul de echipa, Bogdan Onut, a iesit la atac: "Cine ne acuza pe noi ca am facut blat, Ceahlaul? Si noi putem spune ca au facut ei blat, sa faca Pitestiul baremul! Sint foarte suparat si pe reactia spectatorilor. Nu e posibil cind ajung acasa sa ma intrebe sotia daca am facut blat. L-am rugat pe domnul Popa sa ramina alaturi de noi, sa continuam munca pe care am inceput-o impreuna, chiar daca acum tot vestiarul este suparat". Seara, Popa a refuzat sa joace fotbal cu persoanele din anturajul primarului, preferind sa plece acasa pentru a reflecta la situatia actuala.

Comentarii