Tripla lui Bölöni

luni, 19 august 2002, 23:00
2 MIN
 Tripla lui Bölöni

Sporting Lisabona a cistigat Supercupa Portugaliei, dupa ce a invins cu 5-1 formatia de liga a treia Leixoes, al doilea gol al echipei antrenate de Ladislau Bölöni fiind marcat de Marius Niculae. Acesta a fost titular si a jucat 58 de minute, fiind inlocuit de Danny. Potrivit cotidianului "Record", Marius Niculae a declarat dupa acest meci ca doreste sa inscrie cit mai multe goluri. "Ma simt ca un copil mic. A trecut mult timp de cind nu am mai marcat, iar de la revenirea dupa accidentare, este pentru prima oara cind inscriu intr-un meci oficial. De acum inainte vreau sa marchez cit mai multe goluri, pentru ca aceasta este treaba mea. Acest gol imi va da mai multa incredere in mine. Acum nu ma aflu la forma maxima, insa voi lucra pentru a ajunge la aceasta. Este o minune ca am reusit sa cistim toate titlurile: Cupa, campionatul si Supercupa", a spus Niculae. El a tinut sal laude pe coechipierul sau, bielorusul Vitali Kutuzov, pe care il considera drept un bun coleg pe care se poate baza.
Publicatia "Ojogo" a notat ca aproape nici o persoana aflata la meciul Sporting-Leixoes nu a observat lipsa atacantului Mario Jardel. "Bölöni a reusit sa formeze o echipa atit de buna, incit nimeni nu a observat lipsa lui Jardel. Cuplul Niculae-Kutuzov a reprezentat o noua formula de atac, care a fost perfecta", noteaza "Ojogo".
Si Ladislau Bölöni s-a declarat multumit de evolutia jucatorilor sai. "A fost un joc agitat, caci am pierdut ocazia de a incheia jocul in prima repriza, dupa ce am ratat un penalty. Am cistigat usor, insa stiu ca echipa mea ar fi trebuit sa faca mai mult. Nu stiu de cite ori a mai reusit Sporting sa cistige tripla trofeelor nationale, si de aceea vreau sa le multumesc tuturor jucatorilor si colaboratorilor mei", a spus Ladislau Bölöni.
Capitanul lui Sporting, Pedro Barbosa, care a primit Supercupa de la presedintele Federatiei Portugheze de Fotbal, Gilberto Madail, a declarat ca este foarte bucuros de victoria obtinuta. "Este o mindrie pentru mine sa fiu capitanul acestei echipe. Sporting a cistigat pe merit, insa lucrul cel mai important este ca am oferit bucurie suporterilor nostri. Este un triumf care incheie o perioada importanta si cred ca ne aflam pe drumul cel bun pentru a ne concretiza obiectivele", a afirmat capitanul luii Sporting.
Antrenorul lui Leixoes, Carlos Carvalhal, care a fost trimis in tribuna in minutul 20 al meciului, pentru injurii aduse arbitrului, a declarat ca echipa sa a fost nedreptatita de arbitrul Joao Ferreira. Carvalhal a spus ca Sporting a cistigat acest meci pe merit, insa a considerat ca arbitrul a distrus jocul.

Comentarii