Ultimele cinci meciuri ale sezonului pentru Penicilina

marți, 27 aprilie 1999, 23:00
2 MIN
 Ultimele cinci meciuri ale sezonului pentru Penicilina

In lipsa unei a doua echipe dispuse sa plateasca 2500 de dolari pentru a organiza al doilea turneu in grupa valorica 1-6, federatia de volei a incredintat "Orasului aurului negru"organizarea acestui turneu, desi Ploiestiul nu are nici cea mai mica tangenta cu voleiul feminin. A fost o decizie luata, indraznim sa spunem, din considerente subiective, capii federatiei gindindu-se ca astfel arbirtii si observatorii, care sint in majoritatea lor din capitala, vor putea sa se intoarca dupa meciuri acasa, fara a fi nevoiti sa mai cheltuie bani cu cazarea in Ploiesti. Lucru valabil si pentru cele doua echipe bucurestene, Rapid si RATB, care sint favorizate o data in plus de forul de specialitate. Situatia este, insa, inechitabila, pentru ca echipele din Iasi, Bacau si Craiova vor trebui sa bage adinc mina in buzunar pentru a plati cazarea. "In conditiile in care preturile au sarit dincolo de orice limita a bunului simt si sintem nevoiti sa platim 500.000 de lei pentru o camera cu doua locuri pe noapte, inseamna ca numai pe cazare vom cheltui in plus fata de echipele bucurestene aproximativ 20 de milioane. E anormal sa se intimple acest lucru, mai ales in conditiile in care federatia obliga fiecare echipa sa plateasca o taxa de 500 de dolari, pentru a acoperi cei 2500 de dolari ce ar fi trebuit achitati de echipa care dorea organizarea celui de-al doilea turneu! Sint sigur ca vor iesi discutii si nici eu nu voi fi dintre cei care tac, pentru ca nu sintem atit de bogati sa aruncam cu bani pe fereastra…", ne-a declarat inaintea plecarii antrenorul si directorul executiv al Penicilinei, Nicu Roibescu.
Trecind peste aceste aspecte mai putin placute, trebuie spus ca echipa ieseana abordeaza aceste ultime cinci meciuri ale sezonului cu gindul de a-si imbunatati situatia in clasament. Aflata momentan pe locul sase, Penicilina poate urca o pozitie sau doua in cazul in care va obtine victorii in meciurile cu principalele sale contracandidate, RATB, Dacia Pitesti si Universitatea Craiova. Lucru posibil, dar determinat in buna masura si de modul in care sortii vor "aranja" ordinea meciurilor. Lupta pentru titlu ramine deschisa, diferenta de numai un punct existenta intre Rapid si Universitatea Bacau facindu-le pe fetele lui Florin Grapa sa spere ca ar putea trece pe prima pozitie in clasamentul final, in cazul unei victorii directe in fata bucurestencelor.
In fine, sa mentionam ca de astazi si pina duminica sala Dinamo din capitala gazduieste cel de-al doilea turneu al grupei valorice 7-12, care va hotari echipele retrogradate si pe cele care vor merge la meciurile de baraj pentru mentinerea in primul esalon. Cum Universitatea Cluj e deja retrogradata, ramine ca Romradiatoare Brasov, Dinamo si Braiconf Braila sa se bata intre ele pentru evitarea celui de-al doilea loc retrogradant. Dinamo e favorizata de postura de gazda, Braiconf de pozitia din clasament, asa ca brasovencele devin cele mai probabile victime. (Ion TEODOR)

Comentarii