Umbra lui Nedelcu in Copou

duminică, 23 aprilie 2000, 23:00
4 MIN
 Umbra lui Nedelcu in Copou

Stadion "Emil Alexandrescu", vreme inchisa, ploaie, 500 spectatori.
Poli: Cimpeanu – Gavrilescu, Constantin, Paraschiv, Urdaru (’56 Ilie) – Onofras (’72 Fieraru), Medeleanu, I. Radu, Basascu – Andries (’86 F. Sandu), Serban. Antrenor: E. Lupulescu.
Unirea: Barbu – Avram, Paun, Dumitriu, Andrei, Dociu – Ungureanu (’73 Hanga), Dogaru, I. Petrica – Bancila, Budean. Antrenor: C. Costea.
Cartonase galbene: Dumitriu, Dogaru, Dociu.
Arbitraj bun: M. Ezaru (Craiova); I. Harabagiu (Bacau), E. Pirvulescu (Medias).
1-0, min. 19: Andries centreaza de pe dreapta si Ion Radu inscrie din mijlocul careului.
Asa cum anticipam, umbra lui Leonida Nedelcu pluteste inca in Copou desi, de o saptamina, el nu mai este antrenorul lui Poli Iasi. Motivatii pentru aceasta afirmatie sint destule si ele pornesc de la pulsul galeriei, care a scandat in timpul partidei "Nedelcu, nu uita/ Iasul e echipa ta". Si pe teren lucrurile au fost identice, jucatorii aratind maieurile de sub echipament, pe care erau scrise numele lui Loni Nedelcu. De aceea, e inutil sa mai spunem ca la sfirsitul meciului aproape toti jucatorii i-au dedicat victoria fostului antrenor. Cel mai important lucru care se simte dupa seismul de miercuri, este regresul sensibil in jocul echipei, motivat psihologic. Norocul gazdelor a fost ca focsanenii au aratat ca o echipa mai mult decit modesta, care nu a sutat decit o singura data pe spatiul portii in 90 de minute!
Un alt noroc al gazdelor a fost ca golul MVP-ului Radu a venit destul de repede, el fiind prefatat de reflexul lui Barbu la sutul lui Basascu (’18), pina atunci nici o faza neincalzind tribunele. Andries a avut posibilitatea de a linisti meciul in minutul 36 insa, dupa ce i-a furat mingea lui Dumitriu, singur cu portarul a incercat o solutie fantezista de finalizare. Repriza secunda a fost dominata de ocaziile lui Basascu care, dupa ce a incercat un lob de la 45 de metri, l-a facut in trei rinduri mare pe Barbu, la a doua ocazie fiind singur, singurel cu goal-keeperul focsanean. Dupa aceste ocazii, oaspetii au iesit mai mult la joc insa in afara unei dominari teritoriale si a unei lovituri libere executate de Bancila, nimic nu s-a intimplat in jumatatea ieseana. In acest timp, Poli s-a multumit sa conserve scorul, sa contraatace si sa ameninte buturile vrincene prin loviturile libere executate foarte bine de Ion Radu. Una peste alta, victorie de necontestat a gazdelor la capatul unui meci in care nota dominanta a fost efortul fizic.
Legitimatia lui Vintila
Leonida Nedelcu a telefonat la pauza, interesindu-se de jocul iesenilor. Cind a auzit de gestul facut de jucatori la gol, vocea i-a tremurat putin. La sfirsitul meciului, mai multi dintre fotbalistii ieseni i-au telefonat fostului antrenor, spunindu-i ca au cistigat si pentru el. + Un fapt inexplicabil s-a intimplat inaintea acestei partide. Desi retinut in cantonament si anuntat ca rezerva, ieseanul Marius Vintila nu a putut evolua, in locul sau fiind trecut pe foaia de joc, in ultimul moment, C. Ilie, care, inainte de meci incepuse sa faca un antrenament! Motivul a fost lipsa legitimatiei care era la Dan Cananau, antrenorul lui Vintila de la echipa de juniori I. Cautat in dimineata jocului acasa, Cananau a adus actul cu bucluc, insa dupa ce meciul incepuse, atit fotbalistul cit si o parte a conducerii reprosindu-i acestuia faptul ca nu a lasat legitimatia la club. La rindul sau, antrenorul Cananau a iesenilor a spus ca gafa nu ii apartine: "Am fost sunat abia la ora 10, in dimineata partidei, cind eram la piata. Cind echipa a intrat in cantonament, organizatorul nu stia ca e nevoie de legitimatia lui Vintila? De ce nu m-a anuntat? Eu am tinut legitimatia la mine pentru ca initial trebuia sa avem joi meci cu LPS". Presedintele gruparii din Copou, Costel Radeanu, a declarat la sfirsitul partidei ca va analiza acest caz. si va lua masuri + Ieseanul Andries a preferat sa scrie numele lui Loni Nedelcu pe spatele maieului, pe fata scriind "Tata Alexa". Mihai Alexa este proprietarul fotbalistului. + Inaintea reluarii reprizei secunde, un spectator de la tribuna A l-a luat in vizor pe actualul antrenor, Emil Lupulescu: "Ti-a facut Nedelcu echipa si acum profiti. Asa faceti toti astia vechii, de nu incap altii de voi". Replica lui Lupulescu nu s-a lasat asteptata… + Cum spectatori au fost foarte putini la acest meci, multi dintre ei intrind gratis, despre tombola care punea in joc un premiu de 500 000 de lei nu s-a mai auzit nimic. + Emil Lupulescu (antrenor principal, Poli Iasi): "Echipa joaca si cistiga pe meritul ei, eu netrebuind decit sa mentin tonusul lasat de "Loni" (n.r. – Leonida Nedelcu) care a avut toate conditiile. Am noroc si de faptul ca toti baietii sint de caracter, lucru pe care nu l-am mai intilnit de mult la echipa. Meciul de azi a fost foarte greu pentru ca focsanenii au fost si altfel motivati. Ma bucura evolutia excelenta a lui Radu, un mare caracter, a lui Cip Paraschiv, a lui Basascu, si a lui Serban care a cistigat toate duelurile aeriene". + Cristian Costea (antrenor principal, Unirea ’99): " Cu situatiile nu prea roze, ambele echipe si-au dorit victoria mult, de aici aparind si incrincenarea cu care s-a jucat. Iasul a cistigat meritat, neevoluind la intimidare, in plus arbitrajul fiind foarte bun. " (Ovidiu MINEA)

Comentarii