Umilinta maxima Umilinta maxima

vineri, 03 septembrie 2004, 23:00
2 MIN
 Umilinta maxima Umilinta maxima

Poli: Costas – Bordianu, Marin, Vintila (’60 Berbece) – Filip (’71 Caragea), Fl. Croitoru, Such (’47 Chimir), Cl. Ionescu, Cr. Ciubotariu – Palimaru, Stiubei. Antrenor: A. Kereszy.
Bacau: Kaltenbek – Muntianu, Cioran, Ureche, Carnariu, Isac – Zamfirache (’82 Agache), Cojocaru, Potorac – Neagu, Tanasa (’90^2 Dornescu). Antrenor: G. Penof.
Duelul „satelitilor” echipelor de fotbal din cele mai tari orase din Moldova s-a incheiat cu o noua inclinare a Iasului in fata Bacaului. Nu atit infringerea a facut ca cei peste 300 de spectatori sa plece aseara amariti de pe stadionul Tepro (reintrat in circuit dupa o pauza de circa 4 ani) ci maniera in care sperantele bacoviene le-au umilit pe cele bahluviene. Practic, nici unul dintre elevii lui Adrian Kereszy nu a facut nimic notabil, indiferent daca era provenit de la echipa mare, are statut de international de juniori ori de component al „spumei” juvenile locale. Campionii dezamagirilor au fost ex-dinamovistul Cristi Ciubotariu – contestat vehement de spectatori, care l-au poreclit „Marijuana” si i-au recomandat sa se urce dupa meci in „Sageata Albastra” pentru a se intoarce in Capitala, jucatorul replicind la un moment dat tribunei – si componentii de baza ai nationalei de juniori, Vintila (depasit cu regularitate de Neagu, un virf alintat „Jardel” de care, foarte probabil, se va mai auzi) si total anonimul Stiubei.
Fata jalnica a sperantelor lui Poli a iesit si mai tare in evidenta datorita evolutiei placute a inchegatei formatii oaspete. Care, chiar la 3-0, dupa golurile lui Neagu (’23), Zamfirache (’25) si Isac (’46 – dupa o splendida actiune) putea sa spuna ca poate fi nemultumita de „look”-ul tabelei, ratarile lui Zamfirache si Neagu (fiecare cite 2, fiecare cite o bara!) ori Tanasa eclipsind bara lui Palimaru si lovitura libera executata bine de Cl Ionescu. Desi nu reusea decit primul dribling, pierzind apoi cu regularitate mingea, ultimul si-a trecut numele pe lista marcatorilor, dupa ce a transformat un penalty (usor acordat!) cu 7 minute inainte de final. Desi oaspetii au jucat in inferioritate numerica, in urma eliminarii juste a lui Ureche (min. 67), scorul nu a putut fi mai strins, succesul bacauanilor fiind de necontestat.
Normal, la final, antrenorul lui Poli, Vasile Simionas si-a exprimat nemultumirea („Daca aici nu arata nimic, ce sa asteptam de la ei la divizia A?”) ca si presedintele iesenilor, Marius Stan (care a precizat ca declaratiile demne de congresele apuse, aparute in programul de meci, nu-i apartin, el etichetindu-le drept „ceausiste” ), in contrast fiind figura conducatorului bacauan Gheorghe Chivorchian si a antrenorului FCM, Cristi Popovici.
In schimb, cealalta echipa ieseana de C, CFR Moldova a reusit sa invinga ieri, la Radauti, cu 1-0, gol reusit de Ipate, cu doua minute inainte de final. Antrenorii feroviarilor, Corneliu Costachescu si Adi Cotan au contat pe: Avadanei – Miron, Dragotel, Raileanu – Ghinea, Marian, Ilade, Virlan – Ciolpan II (Ungureanu; Dumitrascu), Ciolpan I (Mertic), Ipate. (Ovidiu MINEA)

Comentarii