Umilinta, numele tau e Poli!

joi, 18 martie 2010, 23:27
5 MIN
 Umilinta, numele tau e Poli!

Politehnica Iasi – FC Vaslui 1-3 (0-1), in etapa a XXII-a a Ligii I de fotbal. Dupa ce au pierdut pe teren propriu meciul cu Bistrita, vasluienii au jucat echipa ieseana pe degete. Petre Grigoras s-a simtit rau dupa al doilea gol vasluian si a plecat la vestiare. "Adrian Ilie nu mai exista pentru mine", a spus antrenorul. Primarul Nichita vrea sa stringa rindurile in jurul echipei. Onicas isi pune cenusa in cap. 

Poli: Branet – Birladeanu, Ad. Ilie, Straton, Costache – A. Ionescu (’46 – Ignatov), Onicas, Negru – Bujor, Paun, Buhusi (’46 – Viveiros). Antrenor: Petre Grigoras.

Vaslui: Kuciak – Milanov, Gladstone, Papp, Hugo Luz – Pavlovic, Costin (’87 – Zmeu) – Milisavljevic (’73 – Sinmartean), Wesley, Gerlem (’85 – Delgado) – Costly. Antrenor: Marius Lacatus.

Cartonase galbene: Paun (’48, ‘83), Negru (’61), Onicas (’81), Ilie (’88) – Papp (’27), Costin (’73), Costly (’78).

Arbitri: Ovidiu Hategan (Arad); Eduard Dumitrescu (Pitesti), Octavian Sovre (Oradea).

0-1, min. 36: Wesley, cu un sut din lateral dreapta;

1-1, min. 48: reluare spectaculoasa a lui Paun dupa o actiune cursiva a Politehnicii;

1-2, min. 78: Costly a reluat cu capul mingea centrata dintr-un corner de pe dreapta de Sinmartean;

1-3, min. 82: Wesley, dintr-o lovitura libera de la 20 metri.

Duelul care naste cele mai multe orgolii fotbalistice zonale a curs aproape unidirectional in prima repriza a meciului de ieri! Avind in fata o trupa palida, lipsita de vigoare, Vasluiul a facut legea in Copou, inclinind terenul spre poarta lui Branet, care a avut de lucru inca din minutul 5, cind l-a blocat de Costin. "Floarea" gazdelor, numita ocazia lui Bujor – ieseanul a tras in portar, din coltul careului mic, in minutul 6 – a ramas unica pina la pauza, oaspetii dominind cu autoritate in rest. Costly nu a ajuns insa la intilnirea pe care coechipierii i-au dat-o cu golul in minutele 20 si 24, astfel ca gheata a fost sparta de Wesley, care si-a probat valoarea in minutul 36, atunci cind s-a distrat cu Straton si a inscris cu o usurinta dezarmanta. Dusul verbal lansat de Grigoras la cabine a avut efect, Poli dind senzatia, dupa odihna, ca poate reintra in joc. Golul lui Paun si "capul" lui Costache (’54) au picurat un dram de speranta in sufletele miilor de ieseni, iluziile fiind insa spulberate pe final. Straton a uitat de Costly, iar Wesley a probat inca o data ca are o clasa in plus fata de jucatorii care au fost ieri pe gazon, astfel ca "galben-verzii" au plecat sub scut din Copou, visele de marire reaparind in trupa blindata, la propriu si la fiugrat, de Porumboiu. In ceea ce o priveste pe Poli, grijile retrogradarii reapar, gestionarea cu maxima atentie a momentului actual fiind absolut necesara pentru ca problemele din clasament sa nu devina acute.

Ce-au spus tehnicienii?

Petre Grigoras: "Echipa a fost acel Poli Iasi pe care mi-l doresc doar 20-25 de minute, in startul reprizei secunde. In rest, s-a jucat bambilici! Daca pina acum am apreciat atitudinea jucatorilor si i-am felicitat, astazi sint extrem de dezamagit de modul in care s-au prezentat. Imi asum eu responsabilitatea insa, poate n-am stiut sa-i motivez. Sint lucruri care se intimpla la echipele mici. Daca pina acum aveam sperante ca s-a schimbat ceva-ceva, acum pot sa spun ca sintem principala candidata la retrogradare! La pauza putea fi lejer 3-0 pentru ei, pentru ca fotbalul te pedepseste cind nu-l respecti. Dupa o discutie pe un ton ridicat la cabine, am inceput mai bine repriza a doua, insa cred ca mai aveam nevoie de o pauza, pe la mijlocul reprizei secunde, pentru a obtine un egal, pe care cred ca-l reuseam daca aveam atitudinea din meciul cu Rapid. Din pacate, azi nu am fost gladiatori! In ce ma priveste, am trait cea mai mare dezamagire din ultimii cinci ani. Nici cind am pierdut la Galati, cu Otelul, cu 0-7, nu m-am simtit asa de rau!"

Marius Lacatus: "Imi felicit echipa pentru atitudine. Ne-am facut singuri meciul greu, pentru ca am ratat foarte mult in prima repriza. Sint foarte multumit de reactia baietilor dupa esecul cu Bistrita, dar si dupa ce Iasul a egalat. Sper ca acest succes sa-mi dea linistea necesara pregatirii corespunzatoare a meciurilor urmatoare. Arbitrajul nu-l comentez"

Si-au bagat antrenorul in boale

^ Petre Grigoras a plecat la vestiare dupa golul doi al oaspetilor, tehnicianul anuntind la final: "M-am simtit extrem de rau si a trebuit sa plec. Nu cred ca trebuie sa explic public ce boala am". ^ Adrian Ilie, care a luat usor un avertisment pe finalul meciului, urmind a lipsi la Craiova, va fi amendat. Sanctiunea pare a merge si mai departe, de vreme ce Grigoras a spus: "Iarasi a luat galben aiurea! Cred ca nu-i plac deplasarile lungi. De acum, e inexistent pentru mine, daca ramin la echipa. Daca conducerea va lua masuri impotriva mea, le accept cu fruntea sus". ^ Desi era iritat dupa meci, primarul Iasului, Gheorghe Nichita, a spus ca situatia echipei va fi analizata la rece, presedintele de onoare al Politehnicii facind un apel la stringerea rindurilor. "Este o infringere extrem de dureroasa, rusinoasa pentru Iasi, insa trebuie facut tot ce e mai bun pentru a merge mai departe. Chiar daca jocul e in scadere, trebuie sa fim uniti, pentru a ne atinge obiectivul. Cred ca toata lumea trebuie acum sa stringa rindurile in jurul echipei" a spus seful din Palatul Roznovanu, acolo unde va fi gazduita astazi o sedinta de analiza a situatiei echipei. ^ Onicas si-a turnat cenusa in cap la final. "Ne-am facut de ris, ne cerem scuze suporterilor. Vom incerca la Craiova sa spalam rusinea de astazi" a spus mijlocasul iesenilor. ^ Limbajul de rigola a fost folosit din plin de suporterii ambelor formatii, mai ales in prima repriza. ^ La sfirsitul meciului, Adrian Porumboiu a fost tachinat de fanii locali, care au taxat faptul ca majoritatea deciziilor la limita luate ieri de Hategan au fost pro-Vaslui. Finantatorul oaspetilor s-a multumit sa spuna ca nu comenteaza arbitrajul, el adaugind ca "victoria a fost absolut meritata. Postul lui Lacatus nu a fost in pericol niciodata". ^ La meci a asistat si fostul sef al arbitrilor, Vasile Avram, care a fost supervizor. ^ Vasluiul a avut doar doi romani in primul "11" in timp ce Poli nu a avut nici un strain titular. ^ Poli pleaca miine, decimata, la Craiova. Ionescu si Badea, care si asa nu aveau drept de joc, sint accidentati, la fel ca si L. Munteanu si Milea, Constantin este nerefacut total, in timp ce Ilie si Paun sint suspendati.

Comentarii