Un meci de poveste

marți, 16 martie 2004, 00:00
3 MIN
 Un meci de poveste

Penicilina: Formagiu, Burcea, Purice, Androhovici, Oprea, T. Popa. Au mai jucat: Bordeanu, D. Marian.
Rapid: Necula, Hincu, Cirstoiu, Minca, Bojilova, Todorova. Au mai jucat Sinpetru, Gagione, Ionascu.
Arbitri: J. Bratu (Braila), A. Apetrei (Ploiesti).
Puncte din serviciu: 1-4. Servicii gresite: 5-3.
Meciul de aseara a demonstrat o data in plus de ce Penicilina ramine printre cele mai iubite echipe ale Iasului si isi pastreaza de ani buni postura de echipa fanion a orasului: pentru ca atunci cind traverseaza momente mai dificile, reuseste sa faca meciuri de senzatie si sa obtina rezultate exceptionale, redresindu-se la timp. Ieri, ea pornea clar cu sansa a doua in fata Rapidului, dar iesencele nu au tinut cont de faptul ca au in fata echipa de pe locul doi in clasament si principala favorita la titlu, au „uitat” ca pierdusera precedentele trei meciuri directe cu 0-3 si au jucat extraordinar, reusind un succes foarte putin scontat. Dupa cum incepuse meciul, nimeni nu putea anticipa ca echipa gazda va avea parte de un asemenea epilog fericit. Rapidistele, cu doua internationale din Bulgaria in sextetul de baza, au jucat simplu si eficient si au cistigat primul set in mai putin de 20 de minute. Evolutia iesencelor a cunoscut, insa, o crestere spectaculoasa, in care, motivate de citeva puncte extraordinare reusite de veterana Tatiana Popa, elevele antrenorului Felix Vararu au dominat copios si s-au impus fara emotii. Odata trecut acest prag psihologic, jucatoarele noastre au devenit constiente ca pot obtine victoria si au jucat cu tot mai putine complexe. Atacurile furibunde ale Mihaelei Formagiu si Cristinei Androhovici, executiile tehnice rafinate ale Claudiei Oprea, dar mai ales siguranta blocajului le-au ajutat pe iesence sa se afle in permanenta in avantaj pe tabela de marcaj si sa cistige la 21. A fost momentul in care patronul echipei din Giulesti, Marian Stefan, si-a „sfichiuit ” echipa cu vorbe grele, amenintindu-si jucatoarele si antrenorul cu cele mai neinchipuite pedepse in cazul in care ar pierde meciul. Poate acesta a fost unul din motivele pentru care oaspetele au inceput in forta setul al patrulea, distantindu-se la 4-0, 8-1 si 13-5. Era clar ca totul se va decide in tie-break.
Ultimul set al meciului a fost de-a dreptul dramatic, tinindu-i cu sufletul la gura pe cei aproximativ 500 de spectatori prezenti la Sala Polivalenta. Pina la 8-8 s-a mers „umar la umar”, nici una dintre echipe nereusind sa capete un avantaj subtantial pe tabela de marcaj. La 8-8, insa, iesencele au facut citeva greseli copilaresti, mai ales la preluare, permitindu-le bucurestencelor sa ajunga la 12-8. Am facut si noi un punct, dar imediat Oprea a servit in aut si am crezut ca meciul s-a terminat. A avut grija, insa, aceeasi Oprea, sa ne aduca din nou pe linia de plutire, cu doua atacuri de senzatie, care au dus scorul la 13-10. Rapidul a inceput sa se clatine tot mai serios, Penicilina a prins puteri ca Fat Frumos si ca prin minune am ajuns la 13-13! Oaspetele au mai reusit un punct, au avut 14-13 si minge de meci, insa ultimele trei mingi au fost jucate perfect de gazde, care au cistigat cu 16-14 si au pus punct in mod apoteotic acestui meci de poveste.
Miercuri, de la ora 17.00, Penicilina joaca din nou pe teren propriu, impotriva celor de la Unic Piatra Neamt. Misiunea se anunta din nou imposibila, dar acum parca nimic nu ne mai sperie! (Ion TEODOR)

Comentarii