Un nou esec neprevazut

marți, 01 aprilie 2003, 23:00
2 MIN
 Un nou esec neprevazut

Pentru ieseni, tonul negru al simbetei fotbalistice a inceput de dimineata cind Poli a pierdut cu 1-2 la Fieni, in fata formatiei locale, Cimentul. Dupa o lunga perioada de seceta, gazdele au prins unul dintre rarele momente de fericire din ultimele luni: o servieta cu 400 de milioane de lei a ajuns in vestiarul fienarilor cu doua zile inaintea meciului, iar in tribune a fost prezent si presedintele Petrolului, Eugen Goicea, despre care se spune ca ar fi promis o prima de victorie Cimentului. Drept urmare, mobilizarea cimentistilor, intrati si in gratiile primarului si avind promisi 1,6 miliarde lei in scopul evitarii retrogradarii, a fost una de exceptie.
Asta nu scuza insa cu nimic prestatia iesenilor, jalnica in prima repriza (egala la toate capitolele) si satisfacatoare in actul doi. Repriza a doua, in care Poli a avut mai mult initiativa si ocazii mai clare, a fost insa guvernata de una din celebrele legi ale lui Murphy. Inceputul rau (cu golul penibil incasat de Matyas, dupa 4 minute) a fost urmat de un sfirsit si mai rau: cu 6 minute inainte de final, la 1-1, Bilba (ce a ratat din pozitie ideala) a fost curtenitor cu Oaie, dindu-i posibilitatea fienarului, pe contraatac, sa devina eroul meciului.
La oaspeti, probleme au aparut in toate compartimentele. Apararea, sigura in general si cu Ionescu foarte exact, a gafat nepermis la golul doi, cind Bernard a fost depasit usor iar Ilie nu a dublat; la mijloc, doar Botan a incercat sa construiasca, Mitruc (ce a gresit si pase simple) si Cristea (a carui scadere de forma, inceputa pe finalul turului, se confirma) au rulat in gol in timp ce virfurile Bilba si Pacurar au ramas iarasi datoare, primul dezamagind total. Pe benzi, lucrurile au avut doua fatete. Pe dreapta, unde a actionat Vintila, au cistigat iesenii, insa flancul sting al oaspetilor (acoperit de Gheban si Cristea) a fost ravasit la fiecare actiune a lui Albulescu. Singura rezerva folosita de antrenorii Marin Barbu si Narcis Ciocirlan, Matinca si-a demonstrat in doar 20 de minute valoarea, revenirea fostei vedete a Copoului la forma ce l-a consacrat parind a decurge normal. Una peste alta, Poli a pierdut un nou meci pe care nu avea voie sa-l piarda, usurinta cu care s-au irosit puncte la Focsani si Fieni putind sa coste mult in perspectiva.
Astazi, Iasul va pleca spre Ploiesti, unde miine, va disputa returul dublei manse cu Astra, din sferturile de finala ale Cupei Romaniei. (Ovidiu MINEA)

Comentarii