Verdict: Arcanu a gresit!

miercuri, 16 martie 2005, 00:00
2 MIN
 Verdict: Arcanu a gresit!

Cea mai tare emisiune TV de sport din Iasi, Sport Show cu Ovidiu Minea a disecat in aceasta saptamina partida pe care Poli a sustinut-o in Giulesti. Principala controversa a fost legata de prestatia portarului Dorin Arcanu, acesta sustinind la finalul meciului de simbata ca nu isi reproseaza nimic la cele doua goluri incasate. Pus la zid de telespectatorii ce au telefonat in direct, dar aparat de antrenorul Rapidului, Razvan Lucescu (fost portar), goal-keeperul iesean a fost acuzat si de presedintele gruparii din Copou, Marius Stan – „I-am spus si imediat dupa meci ca nu a avut o zi buna, reprosindu-i primul gol. Parca a fost legat de bara” – dupa ce la finele meciului si antrenorul iesenilor, Ionut Popa se aratase nemultumit de prestatia jucatorului.
Concluzia a fost trasa de antrenorul de portari al lui Poli, Ioan Cimpeanu, care a urmarit si reluarea fazelor ce au generat controversele: „Dorin a avut in tur meciuri foarte bune, a avut citeva interventii foarte bune si in partida de simbata insa, cel putin la primul gol, a gresit. Avem anumite reguli clare, pe care le exersam si la antrenamente. La primul gol trebuia sa iasa si sa respinga centrarea lui Karamian. S-a plasat gresit, in astfel de faze, cind e putin probabil ca jucatorul sa traga direct, fiind recomandabil sa nu stai pe linia portii, apoi a ezitat sa iasa”. Fostul mare portar al lui Poli a apreciat ca si golul doi putea fi evitat daca Arcanu era mai inspirat: „Daca avea un moment de inspiratie, putea iesi pe centrare, ori respinge mai bine balonul, care i-a venit in fata. Oricum, aici e si vina fundasilor, Burdujan, marcind dintre ei”.
Cimpeanu a afirmat ca vrea sa dea credit fiecarui portar din lot, lasind sa se inteleaga ca Branet ar putea fi titularizat cu Apulum. „Ultimul cuvint il are insa nea Popic” , a tinut sa sublinieze antrenorul de portari al Iasului, care a mai adaugat ca jocul din Giulesti a fost pierdut datorita presingului ucigator facut de bucuresteni la mijlocul terenului dar si starii de „prea mare excitatie” cu care iesenii au intrat pe teren.
In viziunea lui Stan, motivele infringerii sint legate de „alergatura fara folos a noastra, care nu am reusit sa impletim munca cu fotbalul”.
Prezent in studio, mijlocasul Iulian „Max” Arhire a recunoscut si el superioritatea adversarilor, spunind ca jucatorii lui Poli nu au reusit sa respecte pe teren indicatiile pe care le-au primit de la antrenorul Ionut Popa.
Scuza-ma, Irinel!
Accidentat grav de catre Mugurel Buga in meciul cu Rapid, fundasul iesean Irinel Ionescu poate lipsi cel putin o luna din circuitul fotbalistic. Ieri, atacantul rapidist l-a contactat pe Irinel, cerindu-si scuze pentru accidentarea involuntara pe care i-a provocat-o si promitindu-i, totodata, ca il va sprijini, material, pentru a trece mai usor prin greaua incercare. Pentru aceasta, Mugurel l-a invitat pe Ionescu sa-l contacteze la viitoarea sa trecere prin Bucuresti. (OM)

Comentarii