De Business

Punem punctul pe știi

Aurul a încheiat recent cel mai bun trimestru din ultimii 30 de ani

marți, 12 aprilie 2016, 12:20
1 MIN
 Aurul a încheiat recent cel mai bun trimestru din ultimii 30 de ani

Aurul a încheiat recent cel mai bun trimestru din ultimii 30 de ani, avansând cu 16% faţă de sfârşitul lui 2015, pe fondul reorientării investitorilor către activele de refugiu şi al celui mai prost debut de an din istoria burselor de acţiuni, afectate de scăderea continuă a petrolului şi de turbulenţele de pe piaţa valutară din China, arată o analiză realizată de o platformă de tranzacţionare online.

Pentru a atinge maximul de 1.900 USD/uncie consemnat în 2011, metalul galben ar trebui să se aprecieze cu circa 55% într-un an 2016 care are ingredientele pentru un an turbulent.

După atingerea minimelor la începutul lui februarie, pieţele şi-au revenit puternic în condiţiile în care în câteva săptămâni de creştere susţinută, bursa americană şi-a recuperat integral pierderile, iar bursele emergente s-au bucurat în martie de cea mai bună lună din ultimii patru ani.

Deşi această întoarcere la optimism a investitorilor ar fi trebuit însoţită de retragerea din activele de refugiu, acest lucru nu s-a întâmplat, iar aurul nu a pierdut din valoare.

capital.ro

Comentarii