Bahluiul, plin de peşti morţi. Cauza este încă un mister

sâmbătă, 27 iulie 2013, 01:50
2 MIN
 Bahluiul, plin de peşti morţi. Cauza este încă un mister

Puzderie de peşti morţi pot fi văzuţi în apele Bahluiului, în ultimele două zile. Cauza morţii pare una cel puţin bizară, câtă vreme nu a fost o vreme caniculară. Deocamdată nu se ştie care este cauza ce a dus la apariţia acestei situaţii, însă autorităţile anunţă că s-ar fi luat măsuri de remediere a problemei.

„Ieri (n.r. – joi), în jurul orei prânzului, o echipă s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că, într-adevăr, existau peşti morţi în râul Bahlui. Aşadar, s-au recoltat probe care au fost aduse la laboratorul de Calitate a Apei din cadrul Administraţiei Bazinale de Ape Prut-Bârlad. S-au luat măsuri de recuperare a peştilor respectivi şi s-a instalat un baraj plutitor în amonte de confluenţa râului Bahlui cu Ciric, pentru a putea fi reţinuţi toţi peştii şi pentru ca aceştia să nu ajungă şi în aval“, a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale Ape Prut-Bârlad, Dan Buruiană.

În acelaşi timp, s-au mai luat şi alte măsuri menite să împiedice apariţia unui astfel de incident în viitor. „De asemenea, s-a efectuat manevra de deschidere a stavilelor de la acumularea Ciric 3, adică Veneţia, în vederea realizării diluţiei pe Bahlui. Altfel spus, a fost mărită cantitatea de apă pe Ciric şi a crescut debitul, pentru a nu se ivi o situaţie similară şi în partea din aval. Din primele estimări, se pare că a fost vorba de o cantitate de aproximativ 100 de kilograme de peşte“, a mai spus Dan Buruiană.

Comentarii