Bombă în dosarul primarului Iaşului: Nichita, denunţat de un „locotenent“

vineri, 29 mai 2015, 02:03
2 MIN
 Bombă în dosarul primarului Iaşului: Nichita, denunţat de un „locotenent“

Procurorii DNA au continuat ieri audierile din dosarul primarului suspendat al Iaşului, Gheorghe Nichita, urmare a unui denunţ înaintat zilele trecute de către Ştefan Avârvarei, fost şef în cadrul Poliţiei Locale. Avârvarei a încălcat „omerta“ stabilită din acest caz, a reziliat contractul cu avocatul Ionel Nechita şi a descris şi alte fapte de natură penală ce ar fi fost comise de Gheorghe Nichita. „Avocatul nu e maşină de transportat «sifoane»“, a replicat avocatul Ionel Nechita, referindu-se la fostul său client. Primarul-suspendat nu a dat declaraţii în faţa procurorilor.

Schimbare neaşteptată de situaţie în cel mai fierbinte dosar de corupţie din Iaşi. Primarul-suspendat Gheorghe Nichita a fost prezent ieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi, acolo unde au avut noi audieri de martori în dosarul în care se află în arest la domiciliu.

Audierile de ieri au avut loc după ce, zilele trecute, unul dintre foştii săi colaboratori, Ştefan Avârvarei, cercetat şi el în acest dosar, a înaintat un denunţ la DNA în care a explicat o serie de fapte de natură penală ce ar fi fost comise de Gheorghe Nichita în raport cu Poliţia Locală din oraş, dar şi cu alte instituţii. Este neclar, până în acest moment, ce a denunţat Ştefan Avârvarei la DNA, însă, potrivit unor surse juridice, denunţul său ar fi fost deja corelat cu alte probe pe care anchetatorii le deţin, existând posibilitatea unei extinderi a urmăririi penale. 

VEZI IMAGINI CU GHEORGHE NICHITA ieșind de la DNA

Înainte de a înainta denunţul, fostul şef al serviciului de urbanism din cadrul Poliţiei Locale a reziliat contractul cu avocatul Ionel Nechita. “Atâta vreme cât clientul decide să devină «sifon», avocatul nu poate deveni maşină de sifoane. Pârâciosul Avârvarei a creat front de lucru pentru organele de anchetă, fiind audiaţi «un camion de poliţişti» de la Locală, daţi pe listă de «comandirul» lor”, ne-a spus ieri Ionel Nechita. Acesta l-a reprezentat, în schimb, la DNA, pe Liviu Hliboceanu, fost şef al Poliţiei Locale, care s-a prevalat de dreptul la tăcere în faţa organelor de anchetă. 

Primarul: “Au fost percheziţii informatice”

La ieşirea din sediul DNA însă, Liviu Hliboceanu a vorbit cu presa susţinându-şi nevinovăţia. Gheorghe Nichita a ajuns la sediul DNA aproape de ora 12 şi a petrecut acolo mai bine de două ore. De asemenea, el a refuzat să facă declaraţii în faţa procurorilor, iar la ieşire a precizat că a fost prezent la o percheziţie informatică realizată de anchetatori. Avocata sa, Sandra Grădinaru, a precizat la rândul ei că anchetatorii au audiat mai mulţi martori. 

Primarul-suspendat se află în arest la domiciliu urmare a unei decizii luate pe 8 mai de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Nichita este acuzat că ar fi folosit efective ale Poliţiei Locale pentru a-şi spiona amanta, Adina Samson, angajată în cadrul Primăriei Iaşi. 

Comentarii