Bubuitura care s-a auzit în tot Iașul, fără explicații oficiale. S-a auzit până la Lețcani

miercuri, 01 iunie 2016, 13:14
2 MIN
 Bubuitura care s-a auzit în tot Iașul, fără explicații oficiale.     S-a auzit până la Lețcani

În jurul orei 13:30 o bubuitură năprasnică s-a auzit în tot Iașul și împrejurimi, respectiv Lețcani și Dobrovăț. După comentariile apărute pe rețelele de socializare, zgomotul a fost perceput în mai toate cartierele ieșene.

ORA 15:00

”Când a-a produs bubuitura eram în zona Bucium, S-a auzit ca un boom sonic, dar nu a fost în zonă niciun avion capabil să producă acest zgomot. Companiile aeriene care operează la noi au spus că nu au avut nicio problemă, iar singurul avion militar care a survolat aeroportul în această după amiază era unul cu elice, iar acesta nu e supersonic”, ne-a declarat Marius Bodea, directorul Aeroportului Iași.

ORA 14:00

Prima ”explicație” a fost că s-ar fi tras rachete antigrindină. ”Nu avem vectori pe Iași. Nu a fost efectuată nicio operațiune. Și chiar dacă ar fi fost nu ar fi produs acest zgomot”, ne-a declarat Valerică Moldoveanu, șeful Centrului Antigrindină de la Dancu.

”Nu am primit niciun apel că s-ar fi întâmplat ceva sau vreo alertă”, au spus reprezentanții ISU.

Polițiștii au precizat că singurele acțiuni derulate de ei sunt niște pregătiri pe care le fac mascații. De asemenea, ei nu au primit apeluri telefonice legate de ciudatul zgomot.

Nici de la Aeroport nu a venit vreo veste. Aceștia nu au confirmat și nici infirmat prezența vreunui avion supersonic care să fi produs zgomotul.

Gina Tiron, șefa Centrului Meteo Moldova, a precizat că nu s-a semnalat niciun fenomen meteo care să fi produs bubuitura.

Reprezentanții Brigada 15 Mecanizată "Podu Înalt" au spus că nu au în derulare niciun exercițiu militar. ”Nu e de la noi”, au spus aceștia.

Comentarii