Campanie de civilizare a ieșenilor! Coşuri speciale pentru mizeria lăsată de câini

miercuri, 06 aprilie 2016, 01:59
2 MIN
 Campanie de civilizare a ieșenilor! Coşuri speciale pentru mizeria lăsată de câini

Primăria anunţă că proprietarii de câini care nu curăţă în urma patrupedelor vor primi sancţiuni. În acest sens, Poliţia Locală va demara o campanie la nivelul oraşului spre sfârşitul acestei luni. Tot atunci, la Iaşi vor ajunge reci­piente speciale în care pot fi ridicate excrementele câinilor şi care vor fi puse la dispoziţia proprietarilor în cea mai mare parte a municipiului.

„Coşurile speciale vor fi în toate spaţiile unde se simte necesitatea intervenţiei noastre pentru a asigura aceste elemente de uti­litate publică. Sperăm să-şi gă­sească şi adresanţii pentru că această campanie va fi însoţită de o acţiune a Poliţiei Locale în ceea ce priveşte determinarea proprietarilor de câini să strângă din urma acestora. Venim noi în întâmpinarea lor prin punerea la dispoziţie a acestor facilităţi ur­mând ca ulterior să aplicăm şi sancţiuni acolo unde nu se întâmplă“, a declarat ieri primarul interimar Mihai Chirica.

Potrivit acestuia, primele zone care vor fi „atacate“ de municipalitate sunt parcurile şi esplanadele. Edilul a precizat că amplasarea coşurilor speciale face parte din campania de curăţenie pe care primăria a început-o în luna martie şi care va continua până la mijlocul lunii mai sub sloganul „Iaşul nostru curat“. În prezent, în cadrul acestei campanii, mai sunt derulate lucrări pentru amenajarea unor garduri vii în jurul unor spaţii verzi, plantări, acţiuni de salubrizare şi, nu în ultimul rând, lucrări pentru marcaje rutiere.

Comentarii