Ce a fost şi ce-a ajuns PSD la Iaşi

joi, 16 februarie 2017, 02:50
3 MIN
 Ce a fost şi ce-a ajuns PSD la Iaşi

Jalnic spectacol oferit de PSD la Iaşi, stimaţi telespectatori! 

Adică să vezi în partidul în care altădată, pe vremea senatorului Solcanu, şedinţele erau dominate de profesori, ingineri şi universitari, şi să te uiti cum se întâmplă acuma, ca principal partid aflat la putere, că are în judeţ, ca vârf de lance care cere demiterea lui Mihai Chirica, un fost cioban ajuns primar prin ironia sorţii, dar şi un primar cercetat penal şi care abia aşteaptă ordonanţa 13, cum e cel din Paşcani.

Nu că ne-ar interesa pe noi într-un fel sau altul soarta lui Chirica, în afară de interesul normal ca gazetari, şi nici că ne pare oricum ridicol să iei apărarea unui lider politic ca Dragnea, care nu a dat Iaşului şi Moldovei nici bani, nici posturi în guvern, dar oare în ditamai partidoiul ăsta din judeţ nu s-au găsit oameni mai de soi care să-i ceară demiterea decât un grup condus de cei doi? Şi doi la mână, pentru unii gâgă de pe lista aia ce cere demiterea: ce te faci de se întoarce roata? Vezi că, dacă tăceai, filosof rămâneai?

Informaţii de culise de la şedinţa secretă a premarilor disidenţi

Să vă spunem însă şi câteva chestiuni din culisele adunării de primari de la motel Bucium, adunare care a cerut ca Mihai Chirica să fie exclus din funcţia de şef de filială, iar dacă s-o putea chiar şi din partid. Din ce vorbea lumea ieşită din sală, cică primarul fost cioban, dar cu afaceri încă prospere în domeniu, este cel mai pornit împotriva primarului Iaşului pentru că oamenii acestuia îl tot sâcâie prin pieţele din oraş, la punctele de vânzare a mieilor şi brânzei, cu controale, cu normele legale şi alte mofturi din astea, fostul oier neputând pica cică la pace cu Chirica în nici un fel.

Şi încă un amănunt relevant: cică tot puciul primarilor de la Iaşi ar fi organizat şi coordonat de la Bucureşti de Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct în partid, fost membru PRM venit la PSD odată cu fostul deputat de Iaşi Anghel Stanciu, tatăl adversarului lui Chirica de acum, consilierul judeţean Cristian Stanciu. Acelaşi primar fost oier de mai sus cică ar fi vorbit cu Cătălin Ştefănescu la telefon, pe speaker, ca să audă toată lumea ce promisiuni se fac, nu mai puţin de 40 de minute.

Staţi deci pe aproape, că avem promisiuni pentru zilele următoare privind transcriptul întregii discuţii! Nu râdeţi, că e de plâns…

PS: Şi încă una scurtă, la final: cică excluderea din partid a lui Mihai Chirica s-ar fi dovedit cam imposibilă, pentru că potrivit statutului doar organizaţia locală din care face parte poate să-l dea afară. Iar asta este cea din municipiul Iaşi, controlată total de Chirica. Acuma rămâne să vedem dacă lui Chirica îi pare rău sau bine că nu se poate.

Comentarii